Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Tuno užtepėlė / Shutterstock
Tuno užtepėlė / Shutterstock

Tuno užtepėlė – greitas ir skanus užkandis

Tuno užtepėlė – tai vienas universaliausių užkandžių, kurį galima paruošti vos per kelias minutes. Ji puikiai tinka tiek kasdieniams pusryčiams ar vakarienei, tiek šventiniam stalui. Užtepėlę galite tepti ant duonos riekelių, skrebučių, dėti į tortilijas ar net naudoti kaip daržovių pagardą.

Pagrindiniai ingredientai

  • 1 skardinė tuno savo sultyse (apie 150 g),
  • 2 šaukštai majonezo arba graikiško jogurto,
  • 1 nedidelis svogūnas arba laiškiniai česnakai,
  • keli marinuoti agurkėliai (pasirinktinai),
  • druska, pipirai pagal skonį,
  • citrinos sulčių šlakelis.

Gaminimas

  1. Nusausinkite tuną ir sudėkite į dubenį.
  2. Smulkiai supjaustykite svogūną bei agurkus, sudėkite kartu.
  3. Įmaišykite majonezą arba jogurtą.
  4. Pagardinkite druska, pipirais ir citrinos sultimis.
  5. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Idėjos, kaip patiekti

  • Ant skrebučių – užtepkite ir papuoškite krapais ar petražolėmis.
  • Į sumuštinius – dėkite tuno užtepėlę su salotų lapais ir pomidorais.
  • Su daržovėmis – naudokite kaip pagardą agurkų ar salierų lazdelėms.
  • Tortilijose – įsukite į lavašą su salotomis ir turėsite greitą užkandį.

Naudingi patarimai

  • Jei norite lengvesnio varianto – rinkitės tuną savo sultyse ir naudokite jogurtą vietoje majonezo.
  • Aštresniam skoniui galima įdėti šaukštelį garstyčių ar trupinėlį česnako.
  • Norėdami kremiškesnės tekstūros, visus ingredientus sutrinkite blenderiu.
Tuno užtepėlė / Shutterstock
Tuno užtepėlė / Shutterstock

Ar patiko straipsnis?