NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Daržovių troškinys

Dienos receptas: rudeniškas daržovių troškinys

Rudeniškas daržovių troškinys – tai šiltas ir jaukus patiekalas, puikiai tinkantis vėsesniems rudens vakarams. Šis troškinys ne tik maistingas, bet ir pilnas sezoninių skonių, kurie suteikia ypatingo aromato ir malonumo kiekvienam kąsniui. Moliūgas, saldžiosios bulvės, morkos ir kitos rudens daržovės susijungia į skanią, kreminę visumą, kuri sušildys ir pradžiugins net ir pačius išrankiausius valgytojus. Tai paprastas, bet sotus patiekalas, kurį galima greitai paruošti ir mėgautis tiek kasdien, tiek per ypatingas šeimos vakarienes.

Ingredientai:

  • 1 vidutinio dydžio moliūgas (apie 600 g), supjaustytas kubeliais
  • 2 morkos, supjaustytos griežinėliais
  • 2 bulvės, supjaustytos kubeliais
  • 1 saldžioji bulvė (batatas), supjaustyta kubeliais
  • 1 raudonasis svogūnas, supjaustytas
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 200 g pievagrybių, supjaustytų
  • 1 cukinija, supjaustyta pusiau griežinėliais
  • 1 skardinė (400 g) konservuotų pomidorų
  • 1 skardinė (400 ml) daržovių sultinio
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų čiobrelių
  • 1 lauro lapas
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežios petražolės papuošimui
Daržovių troškinys

Gaminimo eiga:

  1. Pasiruoškite daržoves: supjaustykite moliūgą, morkas, bulves, saldžiąją bulvę, svogūną, cukiniją ir pievagrybius į vidutinio dydžio gabaliukus.
  2. Kepkite svogūną ir česnaką: įkaitinkite didelį troškintuvą arba gilią keptuvę su alyvuogių aliejumi. Įdėkite supjaustytą raudonąjį svogūną ir susmulkintą česnaką. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol svogūnas taps permatomas.
  3. Pridėkite daržoves: įdėkite morkas, moliūgą, bulves, saldžiąją bulvę ir pievagrybius į keptuvę. Kepkite daržoves apie 5–7 minutes, retkarčiais maišydami, kad šiek tiek apkepintumėte.
  4. Įpilkite sultinio ir pomidorų: supilkite konservuotus pomidorus, daržovių sultinį ir pomidorų pastą. Pridėkite lauro lapą ir maltus čiobrelius. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  5. Troškinkite: uždenkite troškintuvą dangčiu ir sumažinkite ugnį iki mažos. Troškinkite apie 30–40 minučių, kol daržovės taps minkštos ir skoniai susijungs. Jei reikia, galite įpilti dar šiek tiek sultinio.
  6. Pridėkite cukiniją: likus apie 10 minučių iki troškinimo pabaigos, pridėkite cukiniją, kad ji išliktų šiek tiek traški.
  7. Patiekite: išimkite lauro lapą, apibarstykite šviežiomis petražolėmis ir patiekite karštą su šviežia duona ar skrebučiais.

Patarimas: troškinys dar skanesnis kitą dieną, kai visi skoniai dar labiau susijungia. Galite jį derinti su grikiais, ryžiais ar bulvių koše.

Mano išsaugoti straipsniai