Jautienos troškinys – tai puikus patiekalas, kuris sušildo ir pasotina šaltais žiemos vakarais. Šis troškinys yra pilnas skonių ir aromatų, kurie susilieja į vientisą patiekalą, kupiną minkštos, sultingos jautienos ir šviežių daržovių. Lėtai troškinant jautieną su daržovėmis, pomidorų pastos ir prieskonių mišiniu, sukuriamas sodrus ir kvapnus padažas, kuris puikiai dera su bulvių koše arba traškia duona. Tai – ne tik maistas, bet ir jauki žiemos tradicija, kuri suburia šeimą prie stalo ir leidžia pasimėgauti gardžiu, namų virtuvės patiekalu.
Ingredientai:
- 500 g jautienos (supjaustytos gabalėliais)
- 2 morkos
- 2 bulvės
- 1 salieras
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
- 1 lauro lapas
- 500 ml sultinio (jautienos arba daržovių)
- Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį
Paruošimas:
- Keptuvėje apkepkite jautienos gabalėlius iki auksinės spalvos ir perkelkite į puodą.
- Supjaustykite morkas, bulves, salierą, svogūną ir česnaką, tada juos taip pat apkepkite keptuvėje.
- Į puodą su jautiena sudėkite daržoves, įpilkite pomidorų pastą, sultinį ir įdėkite lauro lapą. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 1,5–2 valandas, kol mėsa taps minkšta.
- Paskaninkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais prieš pat patiekdami.
Patiekite su bulvių koše arba traškia duona.