Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Kapučinas, kava, latte
Karštas šokoladas

Grietinėlės karštas šokoladas su prieskoniais

Grietinėlės karštas šokoladas su prieskoniais – tai švelnus, aromatingas ir nepaprastai jaukus gėrimas, puikiai tinkantis žiemos vakarams. Šio gėrimo pagrindą sudaro tamsus šokoladas, kuris susilieja su kremine grietinėle ir šildančiais prieskoniais: cinamonu, gvazdikėliais ir muskatu. Šis karštas šokoladas ne tik lepina skonio receptorius, bet ir sukuria tikrą šventinę nuotaiką, ypatingai, jei patiekiamas su plakta grietinėle ar šokolado drožlėmis. Tai – idealus būdas atsipalaiduoti, mėgaujantis kiekvienu šilto ir kreminio gėrimo gurkšniu.

Ingredientai:

  • 500 ml pieno
  • 100 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70% kakavos)
  • 100 ml grietinėlės
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių
  • 1 žiupsnelis muskato riešuto
  • Šiek tiek cukraus arba klevų sirupo (pagal skonį)

Paruošimas:

  1. Puode pašildykite pieną, kol jis beveik užvirs.
  2. Įpilkite grietinėlę, įdėkite susmulkintą šokoladą ir maišykite, kol šokoladas ištirps.
  3. Įberkite cinamono, gvazdikėlių ir muskato riešuto, įberkite cukraus arba klevų sirupo pagal skonį.
  4. Gerai išmaišykite ir patiekite karštą.

Papuoškite grietinėle arba šokolado drožlėmis.

Mano išsaugoti straipsniai