Grietinėlės karštas šokoladas su prieskoniais – tai švelnus, aromatingas ir nepaprastai jaukus gėrimas, puikiai tinkantis žiemos vakarams. Šio gėrimo pagrindą sudaro tamsus šokoladas, kuris susilieja su kremine grietinėle ir šildančiais prieskoniais: cinamonu, gvazdikėliais ir muskatu. Šis karštas šokoladas ne tik lepina skonio receptorius, bet ir sukuria tikrą šventinę nuotaiką, ypatingai, jei patiekiamas su plakta grietinėle ar šokolado drožlėmis. Tai – idealus būdas atsipalaiduoti, mėgaujantis kiekvienu šilto ir kreminio gėrimo gurkšniu.
Ingredientai:
- 500 ml pieno
- 100 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70% kakavos)
- 100 ml grietinėlės
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių
- 1 žiupsnelis muskato riešuto
- Šiek tiek cukraus arba klevų sirupo (pagal skonį)
Paruošimas:
- Puode pašildykite pieną, kol jis beveik užvirs.
- Įpilkite grietinėlę, įdėkite susmulkintą šokoladą ir maišykite, kol šokoladas ištirps.
- Įberkite cinamono, gvazdikėlių ir muskato riešuto, įberkite cukraus arba klevų sirupo pagal skonį.
- Gerai išmaišykite ir patiekite karštą.
Papuoškite grietinėle arba šokolado drožlėmis.