Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!

Gaivus kivių ir uogų želė desertas: kai norisi greitai ir saldžiai

Kai norisi kažko gaivaus, lengvo ir sveiko, šis kivių ir uogų desertas taps puikiu pasirinkimu. Jo skonis – tai tobula harmonija tarp vaisių rūgštelės ir saldumo, o želatinos sluoksniai suteikia malonų tekstūrinį kontrastą. Receptu dalinasi Patiekalų pintinė šeimai.

Ingredientai:

  • 20 g želatinos
  • 40 ml šalto vandens
  • 300 g kivių (nuvalytų ir supjaustytų stambiais gabaliukais)
  • 100 g cukraus (arba pagal skonį)
  • 1 laimo citrina (nutarkuota žievelė ir sultys)
  • 400 g trintų kaimo aviečių su cukrumi
  • 50 g želatinos
  • 100 ml šalto vandens
  • 1.2 l braškinio jogurto (kambario temperatūros)
  • 500 ml grietinėlės 12% (arba riebesnės, pagal norą)
  • Saldumo pagal poreikį
  • Aliejus (formelės tepinimui)

Gaminimas:

Kivių želė sluoksnis:

  • Į dubenį suberkite 20 g želatinos ir užpilkite 40 ml šalto vandens. Leiskite brinkti apie 5–10 minučių.
  • Tuo tarpu, į puodą dėkite 300 g nuvalytų ir stambiai supjaustytų kivių. Pridėkite 100 g cukraus, laimo citrinos žievelę ir sultis.
  • Kaitinkite kivių masę, kol ji užvirs, ir pavirkite dar 1 minutę. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, gerai išmaišykite.
  • Gauta masę supilkite į šiek tiek riebalais pateptą indą ir palikite šaldyti, kol sustings.

Uogų želė sluoksnis:

  • Į dubenį vėl užpilkite 20 g želatinos su 40 ml šalto vandens ir leiskite brinkti.
  • Pakaitinkite 400 g trintų kaimo aviečių su cukrumi, užvirus nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną. Gerai išmaišykite, kol želatina visiškai ištirps.
  • Gauta masė supilkite į platesnį indą ir palikite šaldyti, kad sustingtų. Kai želė sustings, ją supjaustykite kubeliais.

Jogurtinis pagrindas:

  • Užpilkite 50 g želatinos su 100 ml šalto vandens ir leiskite brinkti.
  • Sumaišykite 1.2 l kambario temperatūros braškinio jogurto su 500 ml grietinėlės ir saldumu pagal skonį.
  • Ištirpinkite želatiną ant garų vonelės, tada į ją įpilkite samtuką jogurto mišinio ir gerai išmaišykite. Atskiestą želatiną plona srovele įmaišykite į jogurto ir grietinėlės masę.

Deserto surinkimas:

  • Iš formelės atsargiai išimkite sustingusius kivių sluoksnius ir atidėkite juos.
  • Švarią formą plonai ištepkite aliejumi. Pusę jogurtinės masės supilkite į formą, ant jos sudėkite uogų kubelius ir užpilkite likusia jogurto mase.
  • Ant viršaus uždėkite kivių sluoksnį ir palikite desertą šaldytuve per naktį, kad visi sluoksniai visiškai sustingtų.

Patiekimas: po nakties šaldytuve, lengvas ir gaivus kivių bei uogų desertas bus pasiruošęs! Jis puikiai tiks kaip sveikas ir skanus desertas bet kokiai progai. Mėgaukitės!

Mano išsaugoti straipsniai