Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!

Įdomūs ir skanūs lietiniai su varške: tokių dar neragavote!

Jei norite pasimėgauti šiltais, skaniais ir lengvais pusryčiais arba vakariene, šie lietiniai su varške – puikus pasirinkimas. Jie ne tik sotūs, bet ir kupini baltymų bei skonių, kurie patiks visai šeimai. Šis receptas – tai paprastas ir greitas būdas pasigaminti puikius lietinius, kuriais galėsite mėgautis tiek su vaisiais, tiek su mėgstamais padažais. Išbandykite ir atraskite savo mėgstamą variantą! Receptu dalinasi Patiekalų pintinė šeimai.

Ingredientai:

  • 250 g varškės
  • 500 ml pieno
  • 4 dideli kiaušiniai
  • Druskos pagal skonį
  • Vanilės pagal skonį
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • Cukraus kiekis pagal skonį
  • 250 g persijotų miltų
  • 50 g tirpinto sviesto

Gaminimas:

  1. Paruošimas:
    • Pirmiausia sublenderiuokite kiaušinius su cukrumi, varške, vanile ir druska, kol masė taps vientisa ir kreminė.
    • Į šią masę įmaišykite pieną ir gerai išmaišykite.
  2. Tešlos ruošimas:
    • Po to, suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
    • Galiausiai supilkite tirpintą sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite.
  3. Kepimas:
    • Įkaitinkite keptuvę ant aukštos ugnies ir, jei reikia, patepkite ją šiek tiek riebalais.
    • Supilkite šiek tiek tešlos į keptuvę ir kepkite lietinius, kol jie taps aukso spalvos ir lengvai atšoks nuo keptuvės paviršiaus. Jei keptuvė bus per mažai įkaitusi, lietiniai iškeps storesni.

Patiekimas: šiuos lietinius su varške galite patiekti su šviežiais vaisiais, medumi, uogiene ar bet kokiu kitu mėgstamu priedu. Tai puikus pasirinkimas pusryčiams arba bet kuriam kitam dienos momentui! Mėgaukitės šiuo skaniu ir lengvu desertu ar užkandžiu!

Mano išsaugoti straipsniai