Šis desertas – puikus pasirinkimas ieškantiems kažko lengvo, gaivaus ir spalvingo, ypač šiltuoju metų laiku ar šeimos šventei. Spalvoti žele kubeliai suteikia žaismingumo, o varškės ir jogurto pagrindas – maistingumo ir švelnaus skonio balansą. Nors gamyba reikalauja šiek tiek laiko, rezultatas tikrai verta pastangų! Receptu dalinasi Patiekalų pintinė šeimai.
Ingredientai:
Spalvoti žele kubeliai iš pakuotės:
- 2 vnt mėgstamos spalvos ir skonio želės (iš pakelio)
- 500 ml šalto vandens
- ½ arbatinio šaukštelio želatinos
Naminė aviečių žele:
- ~550 g šaldytų aviečių su cukrumi (santykis pagal skonį)
- 20 g želatinos
- 50 ml šalto vandens
Jogurto-varškės pagrindas:
- 2 l geriamo jogurto (kambario temperatūros)
- 500 g varškės
- 80 g želatinos
- 150 ml šalto vandens
- Cukrus pagal skonį
- Vanilė (nebūtina)

🍓 1. Naminės aviečių žele gamyba:
- Užpilkite želatiną (20 g) 50 ml šalto vandens ir palikite brinkti ~10 minučių.
- Avietes su cukrumi pakaitinkite iki užvirimo, tuomet nukelkite nuo ugnies.
- Į karštą uogų masę įmaišykite išbrinkusią želatiną, maišykite, kol ištirps.
- Supilkite masę į platesnį indą ir palikite sustingti šaldytuve.
- Sustingusią žele supjaustykite mažais kubeliais.
🌈 2. Spalvotų žele kubelių gamyba iš pakuotės:
- Suberkite 2 pakelius želės miltelių į puodą.
- Užpilkite 500 ml šalto vandens ir įmaišykite ½ šaukštelio želatinos.
- Palikite brinkti ~10 minučių, tuomet pašildykite iki želatina ištirps (NEužvirinti!).
- Supilkite į indus ir leiskite sustingti.
- Sustingusią želę supjaustykite kubeliais.
🥣 3. Jogurto ir varškės pagrindo paruošimas:
- Želatiną (80 g) užpilkite 150 ml šalto vandens ir palikite brinkti.
- Jogurtą ir varškę sudėkite į didelį dubenį, pasaldinkite pagal skonį, galima įdėti vanilės.
- Viską sutrinkite trintuvu iki vientisos, švelnios konsistencijos.
- Ištirpinkite želatiną garų vonelėje (arba švelniai pašildykite).
- Į želatiną įpilkite samtelį jogurto masės, išmaišykite.
- Plona srovele, nuolat maišant, supilkite želatinos mišinį atgal į pagrindinę masę.
🧊 4. Desertų formavimas:
- Pasirinktas formas (ar dubenėlius) plonai patepkite aliejumi, kad lengviau išimtumėte desertą.
- Supilkite sluoksnį jogurtinės masės.
- Ant viršaus išdėliokite žele kubelius (galite juos ir įmaišyti į masę).
- Kartokite sluoksnius, jei norite, kad desertas būtų margesnis.
- Palikite šaltai per naktį, kad gerai sustingtų.
🍧 Patiekimas:
Prieš patiekiant galite užpilti šviežia ar šaldyta aviečių tyre – ji puikiai subalansuoja saldumą ir prideda rūgštelės. Puoškite šviežiomis uogomis ar mėtomis.