PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
varškės desertas su žele gabaliukais
Patiekalų pintinė šeimai

Gaivus varškės ir jogurto desertas su spalvotais žele kubeliais: receptas, kuris pradžiugins ir akis, ir gomurį

Šis desertas – puikus pasirinkimas ieškantiems kažko lengvo, gaivaus ir spalvingo, ypač šiltuoju metų laiku ar šeimos šventei. Spalvoti žele kubeliai suteikia žaismingumo, o varškės ir jogurto pagrindas – maistingumo ir švelnaus skonio balansą. Nors gamyba reikalauja šiek tiek laiko, rezultatas tikrai verta pastangų! Receptu dalinasi Patiekalų pintinė šeimai.

Ingredientai:

Spalvoti žele kubeliai iš pakuotės:

  • 2 vnt mėgstamos spalvos ir skonio želės (iš pakelio)
  • 500 ml šalto vandens
  • ½ arbatinio šaukštelio želatinos

Naminė aviečių žele:

  • ~550 g šaldytų aviečių su cukrumi (santykis pagal skonį)
  • 20 g želatinos
  • 50 ml šalto vandens

Jogurto-varškės pagrindas:

  • 2 l geriamo jogurto (kambario temperatūros)
  • 500 g varškės
  • 80 g želatinos
  • 150 ml šalto vandens
  • Cukrus pagal skonį
  • Vanilė (nebūtina)
varškės desertas su žele gabaliukais
Patiekalų pintinė šeimai

🍓 1. Naminės aviečių žele gamyba:

  1. Užpilkite želatiną (20 g) 50 ml šalto vandens ir palikite brinkti ~10 minučių.
  2. Avietes su cukrumi pakaitinkite iki užvirimo, tuomet nukelkite nuo ugnies.
  3. Į karštą uogų masę įmaišykite išbrinkusią želatiną, maišykite, kol ištirps.
  4. Supilkite masę į platesnį indą ir palikite sustingti šaldytuve.
  5. Sustingusią žele supjaustykite mažais kubeliais.

🌈 2. Spalvotų žele kubelių gamyba iš pakuotės:

  1. Suberkite 2 pakelius želės miltelių į puodą.
  2. Užpilkite 500 ml šalto vandens ir įmaišykite ½ šaukštelio želatinos.
  3. Palikite brinkti ~10 minučių, tuomet pašildykite iki želatina ištirps (NEužvirinti!).
  4. Supilkite į indus ir leiskite sustingti.
  5. Sustingusią želę supjaustykite kubeliais.

🥣 3. Jogurto ir varškės pagrindo paruošimas:

  1. Želatiną (80 g) užpilkite 150 ml šalto vandens ir palikite brinkti.
  2. Jogurtą ir varškę sudėkite į didelį dubenį, pasaldinkite pagal skonį, galima įdėti vanilės.
  3. Viską sutrinkite trintuvu iki vientisos, švelnios konsistencijos.
  4. Ištirpinkite želatiną garų vonelėje (arba švelniai pašildykite).
  5. Į želatiną įpilkite samtelį jogurto masės, išmaišykite.
  6. Plona srovele, nuolat maišant, supilkite želatinos mišinį atgal į pagrindinę masę.

🧊 4. Desertų formavimas:

  1. Pasirinktas formas (ar dubenėlius) plonai patepkite aliejumi, kad lengviau išimtumėte desertą.
  2. Supilkite sluoksnį jogurtinės masės.
  3. Ant viršaus išdėliokite žele kubelius (galite juos ir įmaišyti į masę).
  4. Kartokite sluoksnius, jei norite, kad desertas būtų margesnis.
  5. Palikite šaltai per naktį, kad gerai sustingtų.

🍧 Patiekimas:

Prieš patiekiant galite užpilti šviežia ar šaldyta aviečių tyre – ji puikiai subalansuoja saldumą ir prideda rūgštelės. Puoškite šviežiomis uogomis ar mėtomis.

Mano išsaugoti straipsniai