PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Varškėčiai be miltų
Varškėčiai

Greiti varškėčiai iš 3 ingredientų: patiks net išrankiausiems šeimos nariams

Kai norisi greitai pagaminamo, šilto ir jaukiai nostalgiško patiekalo, varškėčiai – vienas iš tų pasirinkimų, kuris tinka ir savaitgalio pusryčiams, ir greitiems pietums. O jei dar galima juos pagaminti vos iš 3 ingredientų, tai tampa tikru atradimu užimtoms šeimoms ar tiems, kurie nori kažko skanaus be ilgo stovėjimo virtuvėje.


Reikės tik 3 ingredientų:

  • 250 g varškės (rinkitės 9 % riebumo, ne per skystą)
  • 1 kiaušinio
  • 3–4 valg. šaukštų miltų (kvietinių arba speltos)

(Papildomai: žiupsnelis druskos ar cukraus – pagal skonį, bet nebūtina.)


Kaip gaminti?

  1. Sumaišykite visus ingredientus.
    Varškę, kiaušinį ir miltus dėkite į dubenį. Geriausia maišyti šakute arba šluotele, kad masė būtų vientisa. Jeigu varškė labai biri – galite pertrinti per sietelį ar sutrinti blenderiu.
  2. Formuokite nedidelius blynelius.
    Rankas šiek tiek pabarstykite miltais, tuomet imkite po nedidelį gabalėlį tešlos ir suformuokite nedidelį, apie 1 cm storio varškėtį.
  3. Kepkite ant vidutinės ugnies.
    Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ar sviesto. Kepkite varškėčius po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir įgaus auksinę spalvą.
Varškėčiai be miltų
Varškėčiai

Kaip patiekti?

Šie varškėčiai puikiai dera su:

  • Grietine arba graikišku jogurtu
  • Šviežiomis uogomis ar uogiene
  • Medumi arba beržų cukrumi (ksilitoliu) – sveikesniam desertui
  • Tarkuotu obuoliu ir cinamonu – jei norite šiek tiek rudeniško varianto

Naudingi patarimai:

  • Jei mėgstate saldesnius varškėčius – į tešlą įmaišykite 1–2 šaukštus cukraus arba medaus.
  • Norite švelnesnės tekstūros? Įpilkite šlakelį kefyro arba natūralaus jogurto.
  • Galite eksperimentuoti: įmaišykite vanilės, razinų ar smulkintų riešutų – taip paprastas receptas virs šventiniu desertu.

Mano išsaugoti straipsniai