PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Kotletai

Grikių kotletai – skanus ir sveikas pasirinkimas

Grikiai – tikra supermaisto rūšis, turinti daug baltymų, skaidulų ir vertingų mineralų. Jei ieškote sveikesnės alternatyvos tradiciniams kotletams, grikių kotletai – puikus pasirinkimas! Jie lengvai paruošiami, sotūs ir tinka tiek vegetarams, tiek visavalgiams.

Kodėl verta išbandyti grikių kotletus?

✔ Puikus baltymų šaltinis – tinka sveikai mitybai.
✔ Lengvai pagaminami – reikia tik kelių ingredientų.
✔ Universalūs – skanūs tiek karšti, tiek šalti.

Grikių kotletų receptas

Ingredientai:

  • 1 stiklinė grikių
  • 2 stiklinės vandens
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 kiaušinis (galima keisti linų sėmenimis ar avinžirnių miltais veganams)
  • 2 šaukštai miltų (tinka kvietiniai, avižiniai arba avinžirnių)
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • 1 šaukštelis džiovintų prieskoninių žolelių (čiobreliai, raudonėlis ar bazilikas)
  • Aliejus kepimui
Kotletai

Gaminimo eiga:

🔸 1. Išvirkite grikius. Grikius suberkite į puodą su 2 stiklinėmis vandens ir virkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės (apie 10–12 min.). Leiskite jiems šiek tiek atvėsti.

🔸 2. Paruoškite daržoves. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir lengvai apkepkite daržoves, kol jos suminkštės.

🔸 3. Sumaišykite ingredientus. Į didelį dubenį sudėkite virtus grikius, kepintas daržoves, kiaušinį, miltus, druską, pipirus ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite, kad susidarytų vientisa masė. Jei tešla per biri, įpilkite šlakelį vandens arba įdėkite papildomą šaukštą miltų.

🔸 4. Formuokite kotletus. Rankomis suformuokite norimo dydžio kotletus. Jei masė limpa prie rankų, jas galite sudrėkinti vandeniu.

🔸 5. Kepkite. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir kepkite kotletus ant vidutinės ugnies po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.

Kaip patiekti?

🥗 Su šviežiomis daržovėmis ir jogurtiniu padažu.
🍚 Su bulvių koše ar ryžiais.
🥪 Kaip mėsainio paplotėlį su bandelėmis ir mėgstamais priedais.

Mano išsaugoti straipsniai