Kai laiko trūksta, o norisi sveiko ir skanaus patiekalo, morkų sriuba – puikus pasirinkimas. Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir turtingas vitaminais, ypač beta karotenu, kuris gerina regėjimą ir stiprina imuninę sistemą. Štai greitas receptas, kaip vos per 10 minučių pagaminti gardžią ir kremišką morkų sriubą.
Ingredientai (4 porcijoms):
- 500 g morkų (maždaug 5 vidutinio dydžio morkos);
- 1 vidutinio dydžio svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 700 ml daržovių sultinio (galite naudoti sultinio kubelį);
- 100 ml grietinėlės arba kokosų pieno (jei norite veganiško varianto);
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- Druska ir pipirai pagal skonį;
- Šviežios petražolės ar krapai papuošimui.
Gaminimo eiga:
1. Paruoškite ingredientus
- Nulupkite morkas, svogūną ir česnaką. Morkas supjaustykite griežinėliais, svogūną – stambiais gabaliukais, o česnaką smulkiai sukapokite.
- Paruoškite 700 ml daržovių sultinio (jei naudojate sultinio kubelį, užpilkite jį karštu vandeniu ir gerai išmaišykite).
2. Apkepkite daržoves
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų giliame puode.
- Įdėkite svogūną ir česnaką, pakepinkite apie 1 minutę, kol jie taps švelniai auksinės spalvos.
- Suberkite morkas ir kepkite dar 2 minutes, kad jos šiek tiek suminkštėtų ir įgautų aromatą.
3. Virkite sriubą
- Užpilkite daržoves karštu sultiniu ir užvirkite.
- Kai sriuba užvirs, sumažinkite kaitrą ir virkite apie 5 minutes, kol morkos visiškai suminkštės.
4. Sutrinkite sriubą
- Kai morkos suminkštėja, išjunkite kaitrą ir sutrinkite sriubą rankiniu trintuvu iki kremiškos konsistencijos. Jei neturite trintuvo, galite naudoti įprastą blenderį – tik būkite atsargūs su karštu skysčiu.
5. Paskaninkite
- Įpilkite grietinėlės arba kokosų pieno, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite.
6. Patiekite
- Supilkite sriubą į dubenėlius, papuoškite smulkintomis petražolėmis ar krapais. Jei norite, galite pridėti skrebučių arba šlakelį alyvuogių aliejaus papildomam skoniui.
Patarimai:
- Jei norite aštresnio skonio, įberkite šiek tiek maltų čili dribsnių.
- Norėdami pridėti dar daugiau skonio, į sriubą galite įdėti šiek tiek tarkuoto imbiero – jis puikiai dera su morkomis.
- Jei turite daugiau laiko, sriubą galite virti šiek tiek ilgiau, kad skoniai dar labiau susilietų.