Šie blyneliai – puikus pasirinkimas vakarienei ar savaitgalio pusryčiams. Jie sotūs, purūs, o viduje slepiasi malonus kiaušinio ir svogūnų laiškų skonis. Tobula kombinacija šiltam, jaukiam patiekalui, kuria dalinasi Gamink su Audrone.
Ingredientai:
- 0,5 l kefyro
- 1 kiaušinis (žalias, į tešlą)
- 350 g kvietinių miltų
- 0,5 a. š. sodos
- 3 kietai virti kiaušiniai
- Sauja svogūnų laiškų
- Žiupsnelis džiovinto laiškinio česnako (nebūtina, bet suteikia aromato)
- Druskos pagal skonį
- Aliejaus arba lydyto sviesto kepimui

Gaminimo eiga:
- Paruoškite pagrindą:
Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite žalią kiaušinį, suberkite sodą ir gerai išmaišykite. - Įmaišykite miltus:
Po truputį berkite miltus ir maišykite, kol tešla taps tiršta – turėtų priminti grietinės konsistenciją. - Paruoškite įdarą:
Kietai virtus kiaušinius smulkiai supjaustykite, svogūnų laiškus taip pat smulkiai susmulkinkite. - Sumaišykite viską:
Į tešlą įmaišykite virtus kiaušinius, svogūnų laiškus, džiovintą česnaką ir šiek tiek druskos. Atsargiai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų. - Kepkite:
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi arba lydytu sviestu. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę ir kepkite blynelius, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.