PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Kefyro blyneliai
Kefyro blyneliai

Kefyro blyneliai su virtu kiaušiniu ir svogūnų laiškais

Šie blyneliai – puikus pasirinkimas vakarienei ar savaitgalio pusryčiams. Jie sotūs, purūs, o viduje slepiasi malonus kiaušinio ir svogūnų laiškų skonis. Tobula kombinacija šiltam, jaukiam patiekalui, kuria dalinasi Gamink su Audrone.


Ingredientai:

  • 0,5 l kefyro
  • 1 kiaušinis (žalias, į tešlą)
  • 350 g kvietinių miltų
  • 0,5 a. š. sodos
  • 3 kietai virti kiaušiniai
  • Sauja svogūnų laiškų
  • Žiupsnelis džiovinto laiškinio česnako (nebūtina, bet suteikia aromato)
  • Druskos pagal skonį
  • Aliejaus arba lydyto sviesto kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite pagrindą:
    Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite žalią kiaušinį, suberkite sodą ir gerai išmaišykite.
  2. Įmaišykite miltus:
    Po truputį berkite miltus ir maišykite, kol tešla taps tiršta – turėtų priminti grietinės konsistenciją.
  3. Paruoškite įdarą:
    Kietai virtus kiaušinius smulkiai supjaustykite, svogūnų laiškus taip pat smulkiai susmulkinkite.
  4. Sumaišykite viską:
    Į tešlą įmaišykite virtus kiaušinius, svogūnų laiškus, džiovintą česnaką ir šiek tiek druskos. Atsargiai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  5. Kepkite:
    Įkaitinkite keptuvę su aliejumi arba lydytu sviestu. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę ir kepkite blynelius, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
Mano išsaugoti straipsniai