lazanija su mėsa
Lazanija / Shutterstock

Lazanija per 15 minučių: greitas, sotus ir skanus patiekalas visai šeimai

Kai norisi jaukaus ir sotaus maisto, bet neturite daug laiko gaminimui – ši greita lazanija per 15 minučių taps tikru išsigelbėjimu. Ji išlaiko klasikinį skonį, tačiau paruošiama žymiai greičiau, nes vietoje tradicinių lakštų naudojami greičiau paruošiami ingredientai, o padažai gaminami viename puode.

Paruošimo laikas: 15 minučių (porcijos: 4)

Ingredientai:

  • 250 g maltos jautienos (arba kalakutienos)
  • 1 mažas svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 200 g pomidorų padažo (arba smulkintų konservuotų pomidorų)
  • 1 arbat. š. džiovinto raudonėlio
  • 1 arbat. š. džiovinto baziliko
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • 6–8 vnt. paruoštų makaronų plokštelių (arba plačių makaronų, pvz., tagliatelle)
  • 100 g varškės arba rikotos sūrio
  • 100 g tarkuoto mocarelos arba kieto sūrio
  • Šviežių bazilikų lapelių papuošimui (nebūtina)

Gaminimo būdas:

  1. Kepkite mėsą.
    Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Suberkite smulkintą svogūną ir česnaką, kepkite 1–2 minutes, kol suminkštės. Tada sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol apskrus.
  2. Įmaišykite padažą.
    Supilkite pomidorų padažą, suberkite prieskonius – raudonėlį, baziliką, druską ir pipirus. Troškinkite 3–4 minutes, kol skoniai susijungs.
  3. Paruoškite „lazanijos“ sluoksnius.
    Į keptuvę su mėsa suberkite laužytus makaronus arba plačius makaronus. Jei reikia – įpilkite šlakelį vandens. Troškinkite dar kelias minutes, kol makaronai suminkštės.
  4. Sūrio sluoksnis.
    Ant viršaus paskirstykite varškę ar rikotą, užberkite tarkuoto mocarelos sūrio. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palaikykite 3–4 minutes, kol sūris ištirps ir paviršius taps kremiškas.
  5. Patiekimas.
    Papuoškite šviežiais bazilikais. Patiekite tiesiai iš keptuvės – karštą, kvapnią ir neįtikėtinai skanią.
lazanija su mėsa
Lazanija / Shutterstock

Patarimas:

Jei norite dar greitesnio varianto – naudokite likusius vakarykščius makaronus ir jau paruoštą pomidorų padažą. Tokiu būdu visą lazaniją paruošite vos per 10 minučių!