Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Obuolių pyragas

Obuolių pyragas: 7 kitokie receptai, kurie sužavės kiekvieną

Obuolių pyragas – tikras rudens klasika, tačiau jį galima paruošti įvairiais netikėtais būdais, derinant skirtingus ingredientus ir kepimo technikas. Jeigu ieškote naujų idėjų, kaip pagaminti šį gardų desertą kitaip, šie 7 išskirtiniai receptai nustebins jus ir jūsų artimuosius!


1. Karamelizuotų obuolių ir riešutų pyragas

Šis pyragas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta saldžius ir traškius desertus. Karamelizuoti obuoliai suteikia sodrų skonį, o riešutai – papildomo traškumo.

Ingredientai:

  • 3 obuoliai
  • 100 g graikinių riešutų arba migdolų
  • 150 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. cinamono

Gaminimo eiga:

  1. Obuolius nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
  2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol susidarys karamelė. Sudėkite obuolius ir kepkite 5 min.
  3. Riešutus smulkiai sukapokite.
  4. Išplakite kiaušinius su cukrumi, įmaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir riešutus.
  5. Supilkite tešlą į kepimo formą, sudėkite karamelizuotus obuolius ir kepkite 180°C orkaitėje apie 35–40 min.

2. Prancūziškas apverstas „Tarte Tatin“

Tai vienas populiariausių prancūziškų obuolių pyragų, kuris iškepamas apverstas – obuoliai karamelizuojami apačioje, o po kepimo pyragas apverčiamas.

Ingredientai:

  • 4 dideli obuoliai
  • 100 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 1 pakelis sluoksniuotos tešlos
  • 1 a. š. cinamono

Gaminimo eiga:

  1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir cinamoną. Kaitinkite, kol susidarys karamelė.
  2. Sudėkite obuolių skilteles į kepimo formą ir supilkite karamelę.
  3. Uždenkite obuolius sluoksniuota tešla ir švelniai užlenkite kraštus į vidų.
  4. Kepkite 190°C orkaitėje apie 30 min., kol tešla taps auksinė.
  5. Išėmę iš orkaitės, pyragą apverskite, kad obuoliai būtų viršuje.

3. Varškės ir obuolių pyragas

Šis pyragas puikiai dera tiems, kurie mėgsta lengvesnius, mažiau saldžius desertus.

Ingredientai:

  • 3 obuoliai
  • 250 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 200 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 100 ml kefyro
  • 1 a. š. vanilės cukraus

Gaminimo eiga:

  1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  2. Išplakite kiaušinius su cukrumi, įmaišykite varškę, kefyrą ir vanilės cukrų.
  3. Suberkite miltus su kepimo milteliais, įmaišykite obuolius.
  4. Supilkite į kepimo formą ir kepkite 180°C apie 40 min.

4. Šokoladinis obuolių pyragas

Kas sakė, kad obuoliai ir šokoladas nesiderina? Šis pyragas – tikras atradimas saldumynų mėgėjams!

Ingredientai:

  • 3 obuoliai
  • 150 g juodojo šokolado
  • 100 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių

Gaminimo eiga:

  1. Šokoladą ištirpinkite su sviestu.
  2. Išplakite kiaušinius su cukrumi, supilkite šokoladą ir suberkite miltus su kepimo milteliais.
  3. Įmaišykite supjaustytus obuolius.
  4. Kepkite 180°C apie 35 min.

5. Veganiškas obuolių pyragas

Puikus pasirinkimas tiems, kurie nori išvengti gyvūninės kilmės produktų.

Ingredientai:

  • 3 obuoliai
  • 200 ml obuolių sulčių
  • 100 g kokosų cukraus
  • 100 g avižinių miltų
  • 100 g kvietinių miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. cinamono

Gaminimo eiga:

  1. Obuolius supjaustykite ir sumaišykite su cinamonu.
  2. Sumaišykite visus ingredientus ir supilkite į kepimo formą.
  3. Kepkite 180°C apie 35 min.

6. Trapus obuolių ir avižinių dribsnių pyragas

Puikus desertas, kuriame dera traški plutelė ir minkšti obuoliai.

Ingredientai:

  • 3 obuoliai
  • 150 g avižinių dribsnių
  • 100 g sviesto
  • 100 g rudojo cukraus
  • 100 g kvietinių miltų
  • 1 a. š. cinamono

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, cukrų ir sviestą, kad susidarytų trupiniai.
  2. Obuolius sumaišykite su cinamonu.
  3. Obuolius sudėkite į kepimo formą, ant viršaus pabarstykite trupinius.
  4. Kepkite 180°C apie 30 min., kol viršus taps auksinis ir traškus.

7. Obuolių pyragas su kondensuotu pienu

Šis pyragas itin sodraus skonio, nes obuoliai dera su karamelizuotu kondensuotu pienu.

Ingredientai:

  • 3 obuoliai
  • 1 indelis kondensuoto pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g sviesto
  • 200 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių

Gaminimo eiga:

  1. Išplakite kiaušinius su kondensuotu pienu, įmaišykite sviestą.
  2. Suberkite miltus su kepimo milteliais, įmaišykite obuolius.
  3. Kepkite 180°C apie 35 min.
Mano išsaugoti straipsniai