Kai orai vėsta, niekas taip nešildo, kaip kvapnus naminis troškinys. Pupelių troškinys – tai paprastas, bet nepaprastai skanus ir maistingas patiekalas, kupinas augalinių baltymų, skaidulų ir vitaminų. Jis tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o pagaminti jį galima iš paprastų ingredientų, kuriuos dažniausiai turime namuose.
Ingredientai (4 porcijoms)
- 250 g virtų pupelių (arba 150 g sausų)
- 1 svogūnas
- 2 morkos
- 1 raudona paprika
- 2 česnako skiltelės
- 2 šaukštai pomidorų pastos arba 200 ml smulkintų pomidorų
- 1 šaukštelis paprikos miltelių
- ½ šaukštelio kumino (kmynų)
- ½ šaukštelio čili miltelių (nebūtina)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 300 ml vandens arba daržovių sultinio
- Druskos, pipirų pagal skonį
- (Nebūtina) šiek tiek žalumynų – petražolių ar kalendros
Paruošimas
1. Pupelių paruošimas
Jei naudojate sausas pupeles, jas iš anksto per naktį pamirkykite, o ryte virkite apie 60–80 minučių, kol suminkštės. Naudojant konservuotas pupeles – tiesiog nuplaukite po šaltu vandeniu.
2. Daržovių pakepinimas
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą svogūną ir česnaką, kepkite kelias minutes, kol suminkštės.
Tada sudėkite tarkuotas morkas ir pjaustytą papriką, kepkite dar 5–7 minutes.
3. Troškinimas
Į daržoves įmaišykite pomidorų pastą, paprikos miltelius, kmynus, čili, supilkite sultinį.
Suberkite virtas pupeles, išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20–25 minutes, kol skoniai susijungs, o padažas šiek tiek sutirštės.
4. Pabaigimas
Pagardinkite druska, pipirais, pabarstykite šviežiais žalumynais.
