PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Jogurtinis plokštainis / Lengva virtuvė nuotr.
Jogurtinis plokštainis / Lengva virtuvė nuotr.

Purus jogurtinis plokštainis: receptas be miltų, tikras švelnumo stebuklas!

Šis “Lengva virtuvėpyragas – lengvas, purus, pagamintas be miltų, o pagrindą sudaro natūralus graikiškas jogurtas. Puikiai tiks tiek savaitgalio rytui su kava, tiek lengvam desertui po vakarienės. Vos keli ingredientai ir jokio vargo – net kepimo pradedantieji pavyks iš pirmo karto!


Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 350 g graikiško jogurto (7–10 % riebumo)
  • 100 g cukraus
  • 50 g kukurūzų krakmolo
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 a. š. vanilinio cukraus

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite kiaušinius:
    Atskirai atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus atidėkite į šalį – juos plaksite vėliau.
  2. Išplakite trynių masę:
    Į trynius suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Plakite elektriniu plakikliu, kol masė taps šviesi, puri, o cukrus – beveik visiškai ištirpęs.
  3. Įmaišykite sausus ingredientus:
    Į trynių masę įsijokite krakmolą bei kepimo miltelius. Išmaišykite iki vientisos masės. Tuomet įmaišykite graikišką jogurtą.
  4. Išplakite baltymus:
    Baltymus išplakite iki standžių putų. Plakimas baigtas, kai apvertus indą, baltymai lieka vietoje ir „nestovi“.
  5. Sujunkite mases:
    Į trynių ir jogurto mišinį įmaišykite 2 šaukštus išplaktų baltymų – taip tešla bus lengvesnė. Tuomet švelniai, silikonine mentele įmaišykite likusius baltymus. Maišykite lėtai, sukamaisiais judesiais, kad išliktų kuo daugiau oro.
  6. Kepimas:
    Kepimo formą (geriausia – silikoninę ar gerai nelimpančią) patepkite sviestu. Supilkite paruoštą tešlą. – Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 160 °C – 30 minučių,
    – Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 140 °C ir kepkite dar 10 minučių.
  7. Atvėsinimas:
    Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite atvėsti apie 10 minučių. Tuomet galite pjaustyti ir tiekti.

Patarimai ir idėjos patiekimui pagal “Lengva virtuvė“:

  • Patiekite su šviežiomis uogomis ar trintų aviečių padažu.
  • Norite saldžiau? Apibarstykite cukraus pudra ar užpilkite medumi.
  • Galima gardinti tarkuota citrinos žievele ar keliais lašais vanilės ekstrakto.
Jogurtinis plokštainis / Lengva virtuvė nuotr.
Jogurtinis plokštainis / Lengva virtuvė nuotr.

Kodėl verta išbandyti šį pyragą?

  • Be miltų – puikiai tinka glitimo netoleruojantiems.
  • Paprasta sudėtis – produktai, kuriuos dažnai turime namuose.
  • Purus ir gaivus – neapsunkina, tinka net karštą vasaros dieną.
Mano išsaugoti straipsniai