Ieškote paprasto, pigaus ir sveikesnio recepto saldžiam kąsneliui prie kavos ar arbatos? Šie naminiai varškės sausainiai be miltų ir sviesto – puikus pasirinkimas!
kava
Naujausias
Pastaraisiais metais vis daugiau žmonių ieško natūralių, sveikesnių kavos alternatyvų. Vienas iš populiariausių pasirinkimų – cikorijų kava. Ji gaminama iš skrudintų ir maltų cikorijų šaknų, o savo skoniu primena tradicinę kavą, nors neturi kofeino.
Puodelis kvapnios, šviežios kavos – tai ne tik rytinis ritualas, bet ir malonus momentas sau. Tačiau kartais net brangi kava ar moderni kavinė neprilygsta tam, ką galima pasigaminti... namuose!
Išgėrus puodelį kavos, dažniausiai be pagalvojimo išmetame likusius kavos tirščius. Tačiau ar žinojote, kad šis tamsus, aromatingas likutis gali būti tikras pagalbininkas ne tik buityje, bet ir grožio rutinoje ar sode?
Daugeliui mūsų rytas be kavos – ne rytas. Tačiau ar kofeinas visada saugus širdžiai? Kada jis gali būti naudingas, o kada – žalingas? Specialistai pabrėžia: viskas priklauso nuo to, kiek kavos geriame, kaip ją ruošiame ir kaip mūsų organizmas į ją reaguoja.
Kava – tai ne tik gėrimas, bet ir ritualas, leidžiantis sustoti, pasimėgauti akimirka ir atsipalaiduoti. Nuo senovės laikų skirtingose pasaulio kultūrose susiformavo unikalūs kavos gėrimo būdai, kurie iki šiol yra neatsiejama kasdienybės dalis.
Rytas. Skubėjimas, vos spėji įlipti į kelnes, o pirmas dalykas – kava. Vieniems – tai įprotis, kitiems – „pusryčiai puodelyje“.
Ar išgėrę rytinę kavą susimąstote, kur keliauja kavos tirščiai? Dauguma jų tiesiog atsiduria šiukšliadėžėje, tačiau vis dažniau pasigirsta patarimų juos naudoti kaip trąšą sode ar gėlyne.
Įsivaizduokite vietą, kur rytai prasideda aromatingos kavos ar šviežiai spaustų apelsinų sulčių gurkšniu, o dienos teka mėgaujantis Viduržemio jūros bangomis ir šiltu, auksiniu smėliu.
Aukštas cholesterolio kiekis – viena pagrindinių širdies ir kraujagyslių ligų priežasčių. Dažnai manome, kad jį kelia tik riebūs kepsniai ar greitasis maistas, tačiau cholesterolio lygį kraujyje gali padidinti ir kai kurie, atrodytų, visai nekalti produktai.
Kava – vienas populiariausių gėrimų pasaulyje. Daugelis žmonių neįsivaizduoja savo ryto be kvapnios kavos puodelio. Tačiau vis dar gajus mitas, kad kava sukelia dehidrataciją, todėl jos vartojimą reikia riboti. Ar tai tiesa?
Daugeliui žmonių rytinė kava yra neatsiejama dienos pradžios dalis. Vis dėlto, ar kada susimąstėte, kada iš tiesų geriausia ją gerti, kad maksimaliai išnaudotumėte jos naudą ir išvengtumėte nepageidaujamų pasekmių?