Kofeinas – viena iš dažniausiai pasaulyje vartojamų stimuliuojančių medžiagų. Daugelis mūsų dieną pradeda nuo puodelio kavos, tačiau ar žinome, kaip kofeinas veikia mūsų organizmą ir kokia yra saugi jo norma? Šiame straipsnyje aptarsime, kas yra kofeinas, kokią įtaką jis daro sveikatai, ir kiek jo iš tikrųjų galime vartoti.
kava
atsitiktinis
Įsivaizduokite vietą, kur rytai prasideda aromatingos kavos ar šviežiai spaustų apelsinų sulčių gurkšniu, o dienos teka mėgaujantis Viduržemio jūros bangomis ir šiltu, auksiniu smėliu.
Štai kelios plaukų dažų alternatyvos, padėsiančios atgaivinti plaukus ir atnaujinti jų spalvą. Nepamiršk, kad cheminiai dažai plaukams kenkia, tad kartais geriau nepatingėti juos paryškinti natūraliai....
Lapkritis – metas, kai organizmas natūraliai sulėtina tempą, ima ruoštis šaltesniems mėnesiams, o mūsų mitybos įpročiai neretai pasikeičia savaime. Dažniau norisi šiltesnio, kaloringesnio maisto, saldėsių su kava ar arbata.
„Bet pirmiausia – kava“. Paveikslėlių su šia fraze pilnas instagramas. Ir iš tiesų – šviežios kavos puodelis, kutenantis uoslę ir žadinantis skonio receptorius, yra tobula pradžia – ryto, pokalbio, pirmojo pasimatymo. Kavos ir jos reikmenų parduotuvės „Kavos draugas“ kavos ekspertė Arijana Šimelevičiūtė sako, kad puodelis kavos gali prilygti 5 minučių atsipalaidavimo seansui. Tačiau kava ne tik žadina rytais ir kelia nuotaiką, primindama apie malonius ritualus...
Natūrali odos priežiūra vis dažniau tampa grožio rutinos dalimi. Virtuvėje turimi produktai gali būti tokie pat veiksmingi kaip ir brangios kaukės iš parduotuvės.
Nors šiuolaikiniai automatiniai kavos aparatai kupini išmaniųjų funkcijų, daugelis jais besinaudojančių žmonių sutiktų – svarbu ne tik prietaiso funkcijos, dizainas ar išvaizda, bet ir jo ilgaamžiškumas.
Kava, atkeliavusi iš Etiopijos kalnų, šiandien yra vienas iš populiariausių gėrimų pasaulyje. Ji lydi žmones nuo ankstyvo ryto, padeda atgauti jėgas po ilgos dienos, ar tiesiog tampa priežastimi susitikti su draugais.
Kai termometras nebesileidžia žemiau +25, net didžiausi kavos mėgėjai ima svajoti apie kažką šalto, gaivinančio ir, žinoma, su kofeino doze.
Gali pasirodyti neįprasta, tačiau šalta kava nėra naujai atsiradęs gėrimas – jo gamybos šaknys siekia net 19 amžių.
Atšilus orams daugelis kavos entuziastų kasdienį įprotį paįvairina šaltos kavos versijomis – norisi atgaivos ar mažam vasaros nuotykiui prilygstančių naujų skonių.
Moliūgų sezonas įsibėgėja, o šį rudens gėrybių karalių galime naudoti ne tik sriubose ar desertuose, bet ir... kavoje!















