NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
moliūgienė
Obuolių ir Moliūgų troškinys

Receptas: rudeniškas obuolių ir moliūgų troškinys su cinamonu

Šis receptas puikiai tinka rudens vakarams, kai norisi šilto, jaukaus ir gardaus patiekalo. Moliūgas ir obuoliai suteikia natūralų saldumą, o cinamonas prideda malonaus aromato.

Ingredientai:

  • 500 g moliūgo (nulupto ir supjaustyto kubeliais)
  • 3 obuoliai (supjaustyti kubeliais, galima palikti žievelę)
  • 1 valgomasis šaukštas medaus (arba pagal skonį)
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero (nebūtina)
  • Žiupsnelis muskato
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto (arba alyvuogių aliejaus)
  • 150 ml vandens arba obuolių sulčių
  • Žiupsnelis druskos
  • Saujelė graikinių riešutų arba migdolų (nebūtina)

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite didelę keptuvę arba troškintuvą ir ištirpinkite sviestą (arba įpilkite alyvuogių aliejaus).
  2. Sudėkite moliūgo kubelius ir lengvai apkepkite 5-7 minutes, kol jie šiek tiek suminkštės.
  3. Į moliūgą įdėkite obuolių kubelius ir toliau kepkite dar 3-4 minutes, kol obuoliai pradės minkštėti.
  4. Į troškintuvą supilkite vandenį arba obuolių sultis, suberkite cinamoną, maltą imbierą, muskato žiupsnelį ir šiek tiek druskos.
  5. Uždenkite ir troškinkite apie 15-20 minučių ant vidutinės ugnies, kol moliūgas ir obuoliai taps visiškai minkšti.
  6. Baigus troškinti, įdėkite medaus, gerai išmaišykite, ir jei pageidaujate, įberkite graikinių riešutų ar migdolų dėl papildomo traškumo.

Patarimas: troškinį galima patiekti kaip savarankišką desertą arba kaip garnyrą prie keptos mėsos ar vištienos. Puikiai dera su ledais arba šlakeliu grietinėlės.

Mano išsaugoti straipsniai