Šis receptas puikiai tinka rudens vakarams, kai norisi šilto, jaukaus ir gardaus patiekalo. Moliūgas ir obuoliai suteikia natūralų saldumą, o cinamonas prideda malonaus aromato.
Ingredientai:
- 500 g moliūgo (nulupto ir supjaustyto kubeliais)
- 3 obuoliai (supjaustyti kubeliais, galima palikti žievelę)
- 1 valgomasis šaukštas medaus (arba pagal skonį)
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero (nebūtina)
- Žiupsnelis muskato
- 1 valgomasis šaukštas sviesto (arba alyvuogių aliejaus)
- 150 ml vandens arba obuolių sulčių
- Žiupsnelis druskos
- Saujelė graikinių riešutų arba migdolų (nebūtina)
Paruošimas:
- Įkaitinkite didelę keptuvę arba troškintuvą ir ištirpinkite sviestą (arba įpilkite alyvuogių aliejaus).
- Sudėkite moliūgo kubelius ir lengvai apkepkite 5-7 minutes, kol jie šiek tiek suminkštės.
- Į moliūgą įdėkite obuolių kubelius ir toliau kepkite dar 3-4 minutes, kol obuoliai pradės minkštėti.
- Į troškintuvą supilkite vandenį arba obuolių sultis, suberkite cinamoną, maltą imbierą, muskato žiupsnelį ir šiek tiek druskos.
- Uždenkite ir troškinkite apie 15-20 minučių ant vidutinės ugnies, kol moliūgas ir obuoliai taps visiškai minkšti.
- Baigus troškinti, įdėkite medaus, gerai išmaišykite, ir jei pageidaujate, įberkite graikinių riešutų ar migdolų dėl papildomo traškumo.
Patarimas: troškinį galima patiekti kaip savarankišką desertą arba kaip garnyrą prie keptos mėsos ar vištienos. Puikiai dera su ledais arba šlakeliu grietinėlės.