PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
močiutės varškės spurgos
Senovinės varškės spurgos

Senovinės varškės spurgos: nostalgiškas skonis iš vaikystės

Ar prisimenate tuos laikus, kai namuose pakvipdavo šviežiai keptomis spurgomis, o visa šeima su nekantrumu laukdavo dar karštų, purių skanėstų? Senovinės varškės spurgos – tai klasikinis, nostalgiškas desertas, kuris iki šiol džiugina tiek mažus, tiek didelius.

Šios spurgos žavi savo paprastumu, natūraliu skoniu ir minkšta, drėgna tekstūra. Be jokių įmantrių priedų – tik pagrindiniai ingredientai, gera nuotaika ir šiek tiek laiko virtuvėje!


Reikės:

  • 250 g varškės (geriausia – riebios, grūdėtos)
  • 2 kiaušinių
  • 3–4 šaukštų cukraus (pagal skonį)
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 150–200 g miltų (priklausomai nuo tešlos konsistencijos)
  • Žiupsnelio druskos
  • Aliejaus kepimui
  • Cukraus pudros pabarstymui
močiutės varškės spurgos
Senovinės varškės spurgos

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos.
    Masę gerai išsukite, kol taps vientisa.
  2. Įmaišykite kepimo miltelius ir miltus.
    Tešla turi būti minkšta, šiek tiek lipni, bet lengvai formuojama drėgnomis rankomis.
  3. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ar gilioje puode.
    Aliejus turi būti pakankamai karštas, bet neperkaisti, kad spurgos neprisigertų riebalų.
  4. Formuokite nedidelius rutuliukus (apie graikinio riešuto dydžio).
    Juos dėkite į aliejų ir kepkite, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
  5. Iškeptas spurgas išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
  6. Pabarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės dar šiltomis!

Patarimai:

  • Jei norite spurgoms suteikti ypatingą aromatą, į tešlą galite įberti truputį tarkuotos citrinos ar apelsino žievelės.
  • Spurgos gardžios ir kitą dieną, tačiau pačios skaniausios – ką tik iškeptos, dar šiltos ir minkštutės.

Kodėl verta kepti senovines varškės spurgas?

  • Paprasti ingredientai: viską, ko reikia, dažniausiai turime virtuvėje.
  • Greitas paruošimas: nuo pradžios iki skanavimo praeina vos apie 30–40 minučių.
  • Natūralus skonis: be jokių dirbtinių priedų ar sudėtingų gaminimo procesų.
  • Šilti prisiminimai: senovinės spurgos – tai skonis, kuris primena vaikystę ir jaukius šeimos vakarus.

Mano išsaugoti straipsniai