NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Kriaušės

Sezoniniai skanėstai: pyragai su kriaušėmis ir šokoladu

Kriaušių ir šokolado derinys – tikras malonumas šaltojo sezono desertų mėgėjams. Šie du ingredientai puikiai papildo vienas kitą: švelnios, sultingos kriaušės suteikia pyragui natūralaus saldumo ir švelnumo, o sodrus šokoladas prideda prabangos ir intensyvumo. Pyragai su kriaušėmis ir šokoladu puikiai tiks ne tik kasdieniams pasisėdėjimams, bet ir šventiniam stalui. Štai keletas idėjų, kaip pasigaminti šį gardų sezoninį skanėstą.


1. Klasikinis kriaušių ir šokolado pyragas

Šis receptas yra paprastas, tačiau rezultatas – nepakartojamas. Švelni kriaušių tekstūra puikiai dera su drėgnu šokoladiniu biskvitu.

Ingredientai:

  • 200 g juodojo šokolado
  • 150 g sviesto
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 200 g miltų
  • 2 šaukštai kakavos
  • 2 prinokusios kriaušės
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Gaminimo eiga:

  1. Ištirpinkite šokoladą ir sviestą vandens vonelėje, kol masė taps vientisa.
  2. Kiaušinius suplakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri.
  3. Įmaišykite tirpintą šokoladą su sviestu, tada suberkite persijotus miltus, kakavą ir kepimo miltelius.
  4. Supilkite tešlą į kepimo formą, ant viršaus išdėliokite griežinėliais pjaustytas kriaušes.
  5. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 35–40 minučių.

2. Apverstas pyragas su kriaušėmis ir šokoladu

Šis pyragas ne tik gardus, bet ir atrodo įspūdingai, nes karamelizuotos kriaušės tampa puošnia viršutine dalimi.

Ingredientai:

  • 3 kriaušės
  • 100 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 200 g miltų
  • 2 šaukštai kakavos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 50 g juodojo šokolado (smulkintų gabaliukų)
  • 50 ml pieno

Gaminimo eiga:

  1. Skardoje ištirpinkite 50 g sviesto ir 100 g cukraus, kol susidarys auksinės spalvos karamelė. Dėkite į ją nuluptas ir pjaustytas kriaušes.
  2. Likusį sviestą išplakite su cukrumi, įmuškite kiaušinius ir maišykite iki purios konsistencijos.
  3. Įmaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir pieną. Galiausiai suberkite smulkintą šokoladą.
  4. Supilkite tešlą ant karamelizuotų kriaušių ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 40–45 minutes.
  5. Atvėsus pyragui, atsargiai apverskite jį lėkštėje.
saldumynai
Juodasis šokoladas

3. Mini pyragėliai su kriaušėmis ir šokoladu

Jei norite nustebinti svečius ar pasimėgauti individualiomis porcijomis, šie mažieji pyragėliai – puikus pasirinkimas.

Ingredientai:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 80 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 120 g miltų
  • 1 šaukštas kakavos
  • 1 kriaušė (smulkiai supjaustyta)

Gaminimo eiga:

  1. Ištirpinkite šokoladą ir sviestą, palikite atvėsti.
  2. Kiaušinius suplakite su cukrumi, įmaišykite šokolado ir sviesto masę.
  3. Įmaišykite persijotus miltus, kakavą ir įmaišykite smulkintą kriaušę.
  4. Tešlą paskirstykite į keksiukų formeles ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 20–25 minutes.
  5. Papuoškite šokolado drožlėmis arba cukraus pudra.
Mano išsaugoti straipsniai