Žiemos šaltis dažnai kviečia mus ieškoti jaukių ir sočių patiekalų, kurie ne tik sušildytų, bet ir suteiktų jaukumo jausmą. Troškiniai – idealus pasirinkimas šaltoms dienoms. Jie ne tik skanūs, bet ir lengvai paruošiami. Štai keletas receptų, kurie neabejotinai taps jūsų žiemos favoritais.
1. Jautienos troškinys su daržovėmis
Šis klasikinis receptas puikiai tinka ilgoms žiemos vakarienėms. Jautienos minkštumas ir daržovių aromatas sušildys jūsų kūną ir sielą.
Ingredientai:
- 500 g jautienos gabalėlių
- 4 bulvės
- 3 morkos
- 2 salierų stiebai
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 500 ml jautienos sultinio
- 2 valg. š. pomidorų pastos
- 1 arb. š. džiovinto čiobrelio
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Aliejus kepimui
Paruošimas:
- Jautieną supjaustykite mažais gabalėliais, pabarstykite druska ir pipirais. Apkepkite aliejuje iki auksinės spalvos.
- Į puodą pridėkite supjaustytų daržovių, česnako ir pomidorų pastos. Troškinkite 5 minutes.
- Supilkite sultinį, įdėkite čiobrelio ir uždenkite. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 1,5 valandos, kol mėsa bus minkšta.
2. Vištienos ir ryžių troškinys su kokosų pienu
Egzotiškas, tačiau itin paprastas receptas, kuris sušildys ir nustebins neįprastu skoniu.
Ingredientai:
- 400 g vištienos filė
- 1 stiklinė basmati ryžių
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 skardinė kokosų pieno
- 2 arb. š. kario prieskonių
- 1 stiklinė vištienos sultinio
- Aliejus kepimui
- Šviežia kalendra (papuošimui)
Paruošimas:
- Vištieną supjaustykite gabalėliais ir apkepkite aliejuje iki auksinės spalvos. Atidėkite į šalį.
- Toje pačioje keptuvėje apkepkite svogūną ir česnaką. Įmaišykite kario prieskonius.
- Supilkite ryžius, sultinį ir kokosų pieną. Uždenkite ir virkite apie 15 minučių.
- Įdėkite vištieną ir troškinkite dar 10 minučių. Patiekite su šviežia kalendra.
3. Daržovių troškinys su lęšiais
Šis vegetariškas troškinys yra ne tik sveikas, bet ir labai maistingas – puikus pasirinkimas žiemai.
Ingredientai:
- 1 stiklinė raudonųjų lęšių
- 1 cukinija
- 2 morkos
- 1 raudonoji paprika
- 1 skardinė smulkintų pomidorų
- 500 ml daržovių sultinio
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
- Aliejus kepimui
- Druska ir pipirai pagal skonį
Paruošimas:
- Smulkiai supjaustykite daržoves ir apkepkite svogūną su česnaku aliejuje.
- Įmaišykite paprikos miltelius ir supilkite lęšius. Troškinkite 2 minutes.
- Supilkite pomidorus ir sultinį. Troškinkite apie 20 minučių, kol lęšiai ir daržovės suminkštės.
4. Grybų troškinys su grietinėle
Švelnaus skonio ir ypatingai aromatingas troškinys, kuris patiks visiems grybų mėgėjams.
Ingredientai:
- 300 g šviežių grybų (pvz., pievagrybių)
- 1 svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 200 ml grietinėlės
- 1 stiklinė daržovių sultinio
- 1 arb. š. džiovinto rozmarino
- Aliejus kepimui
- Druska ir pipirai pagal skonį
Paruošimas:
- Grybus supjaustykite ir apkepkite aliejuje su svogūnu ir česnaku.
- Įmaišykite rozmariną, sultinį ir troškinkite 10 minučių.
- Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite dar 5 minutes.
Pasirinkę vieną iš šių receptų, galėsite mėgautis šiltais, jaukiais ir skaniais troškiniais, kurie sušildys net ir šalčiausią žiemos dieną. Skanaus!