Kartais paprasčiausi patiekalai tampa tikrais šeimos mėgstamiausiais. Šis bulvių plokštainio receptas – vienas tų, kurio skonis primena vaikystę, kaimo virtuvę ir jaukius šeimos savaitgalius. O šįkart jis įgauna autentišką lietuvišką prieskonį – rūkytas kiaulės ausytes, kurios patiekalui suteikia ypatingo aromato ir skonio gylio.
Jei mėgstate bulvinius patiekalus, o ypač širdžiai mielus senuosius receptus – šis skaitytojos Kristinos plokštainis su rūkytomis ausytėmis tikrai ras vietą jūsų mėgstamiausių sąraše.
Reikės:
- 2 kg bulvių
- 2 kiaušinių
- 2 svogūnų galvų
- 2 česnako skiltelių
- 100 g sviesto
- 250 ml pieno
- 200 g rūkytų kiaulės ausyčių (arba kitų rūkytų mėsos gaminių pagal skonį)
- Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:
- Paruošk pagrindą:
Nuskustas bulves, svogūnus ir česnaką sutarkuokite smulkia tarka. Viską sudėkite į didelį dubenį. - Pieno mišinys:
Į puodą supilkite pieną, sudėkite sviestą ir užvirinkite. Karštą pieno ir sviesto mišinį atsargiai supilkite į tarkių masę ir išmaišykite. Tai suteiks patiekalui švelnumo ir sodrumo. - Papildomi ingredientai:
Įmaišykite į masę plaktus kiaušinius, smulkintas arba supjaustytas rūkytas ausytes, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Viską gerai išmaišykite. - Kepimas:
Masę supilkite į kepimo indą (galite naudoti kepimo popierių arba truputį patepti riebalais). Kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 valandos, kol viršus gražiai apskrus, o vidus sutvirtės.
Jei ir jūs norite pasidalinti gardžiu receptu, siųskite instrukciją ir nuotrauką el. paštu info@panele.lt.