PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Kugelis su mėsa
Kugelis

Skanusis Kristinos kugelis su rūkytomis ausytėmis

Kartais paprasčiausi patiekalai tampa tikrais šeimos mėgstamiausiais. Šis bulvių plokštainio receptas – vienas tų, kurio skonis primena vaikystę, kaimo virtuvę ir jaukius šeimos savaitgalius. O šįkart jis įgauna autentišką lietuvišką prieskonį – rūkytas kiaulės ausytes, kurios patiekalui suteikia ypatingo aromato ir skonio gylio.

Jei mėgstate bulvinius patiekalus, o ypač širdžiai mielus senuosius receptus – šis skaitytojos Kristinos plokštainis su rūkytomis ausytėmis tikrai ras vietą jūsų mėgstamiausių sąraše.


Reikės:

  • 2 kg bulvių
  • 2 kiaušinių
  • 2 svogūnų galvų
  • 2 česnako skiltelių
  • 100 g sviesto
  • 250 ml pieno
  • 200 g rūkytų kiaulės ausyčių (arba kitų rūkytų mėsos gaminių pagal skonį)
  • Druskos, pipirų pagal skonį
Kugelis su mėsa
Kugelis

Gaminimo eiga:

  1. Paruošk pagrindą:
    Nuskustas bulves, svogūnus ir česnaką sutarkuokite smulkia tarka. Viską sudėkite į didelį dubenį.
  2. Pieno mišinys:
    Į puodą supilkite pieną, sudėkite sviestą ir užvirinkite. Karštą pieno ir sviesto mišinį atsargiai supilkite į tarkių masę ir išmaišykite. Tai suteiks patiekalui švelnumo ir sodrumo.
  3. Papildomi ingredientai:
    Įmaišykite į masę plaktus kiaušinius, smulkintas arba supjaustytas rūkytas ausytes, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.
  4. Kepimas:
    Masę supilkite į kepimo indą (galite naudoti kepimo popierių arba truputį patepti riebalais). Kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 valandos, kol viršus gražiai apskrus, o vidus sutvirtės.

Jei ir jūs norite pasidalinti gardžiu receptu, siųskite instrukciją ir nuotrauką el. paštu info@panele.lt.

Mano išsaugoti straipsniai