Šokoladinis pyragas / Shutterstock
Šokoladinis pyragas / Shutterstock

Šokoladinis varškės pyragas su slyvomis: puikiai tinka savaitgalio desertui

Kai norisi tikro naminio deserto, kuris būtų ir sotus, ir ne per saldus, šokoladinis varškės pyragas su slyvomis tampa idealiu pasirinkimu. Šis pyragas žavi švelnia varškės tekstūra, sodriu kakavos skoniu ir malonia slyvų rūgštele. Puikiai tinka lėtam savaitgalio rytui ar popietei su puodeliu kavos.

Receptas

Reikės:

  • 500 g varškės (9 % riebumo)
  • 3 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 3 šaukštų kakavos
  • 200 g kvietinių miltų
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 8–10 slyvų
Slyvų uogienė
Slyvos

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite tešlą.
    Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite. Varškę ištrinkite iki vientisos masės, sudėkite cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius, gerai išmaišykite.
  2. Įmaišykite kakavą.
    Suberkite kakavą, druską ir dar kartą permaišykite.
  3. Sausi ingredientai.
    Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir suberkite į tešlą. Išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Slyvos.
    Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus ir supjaustykite skiltelėmis.
  5. Kepimas.
    Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą, ant viršaus išdėliokite slyvas.
    Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50–55 minutes.
  6. Atvėsinimas.
    Iškepusį pyragą palikite šiek tiek atvėsti – taip jis bus lengviau pjaustomas ir dar skanesnis.