Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Kūčios
Kūčių vakarienė

Tradiciniai Kalėdų patiekalai: receptai, kurie patiks visai šeimai

Kalėdos – tai metas, kai šeima susirenka prie vieno stalo dalytis šiluma, meile ir, žinoma, gardžiu maistu. Tradiciniai Kalėdų patiekalai sukuria jaukią šventinę atmosferą, o jų aromatai užlieja namus nostalgija ir džiaugsmu. Šiame straipsnyje pristatome keletą populiariausių tradicinių Kalėdų patiekalų receptų, kurie tikrai patiks visai šeimai.


1. Kepta antis su obuoliais

Kepta antis – prabangus Kalėdų stalo patiekalas, kuris sužavės kiekvieną. Obuoliai ir prieskoniai suteikia mėsai ypatingo skonio.

Reikės:

  • 1 vidutinio dydžio anties;
  • 4 obuolių;
  • 3 šaukštų medaus;
  • 2 šaukštų sojų padažo;
  • Žiupsnelio druskos, pipirų ir cinamono.

Gaminimas:

  1. Antį gerai nuplaukite, įtrinkite druska, pipirais ir cinamonu.
  2. Obuolius supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į anties vidų.
  3. Sumaišykite medų su sojų padažu ir aptepkite antį.
  4. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 2–2,5 valandos, kartkartėmis aptepdami medaus ir sojų padažo mišiniu.

2. Meduoliniai sausainiai

Šie kvapnūs sausainiai – ne tik desertas, bet ir puiki veikla visai šeimai juos kepant ir dekoruojant.

Reikės:

  • 500 g miltų;
  • 150 g medaus;
  • 150 g sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1 arbatinio šaukštelio imbiero ir cinamono.

Gaminimas:

  1. Sviestą ir medų ištirpinkite, atvėsinkite.
  2. Sumaišykite miltus, cukrų, prieskonius ir kepimo miltelius.
  3. Supilkite medaus mišinį, įmuškite kiaušinį ir suminkykite tešlą.
  4. Iškočiokite tešlą, išpjaukite sausainius norimomis formomis ir kepkite 180 °C temperatūroje 8–10 minučių.
  5. Atvėsusius sausainius dekoruokite glajumi ar pabarstukais.
Mano išsaugoti straipsniai