Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Varškėčiai

Varškėčiai su bananais ir cinamonu: skanus ir sveikas receptas

Varškėčiai – klasikinis patiekalas, mėgstamas tiek pusryčiams, tiek desertui. Tačiau šis receptas su bananais ir cinamonu suteikia jiems ypatingo aromato bei natūralaus saldumo, todėl puikiai tinka tiek vaikams, tiek sveikos mitybos entuziastams. Švelnus cinamono prieskonis ir saldūs bananai papildo varškės lengvumą, o rezultatas – minkšti, purūs ir skanūs varškėčiai.


Ingredientai:

Šiam receptui reikės:

  • 250 g varškės (geriausia 9% riebumo)
  • 1 prinokęs bananas
  • 1 kiaušinis
  • 3 šaukštai miltų (gali būti kvietiniai, avižiniai ar speltų)
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1 šaukštelis cukraus (neprivaloma, jei bananai labai saldūs)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto (neprivaloma)
  • Žiupsnelis druskos
  • Aliejus kepimui (kokosų, saulėgrąžų ar sviestas)

Gaminimo eiga:

1. Paruoškite tešlą

  • Bananą sutrinkite šakute iki vientisos masės.
  • Į dubenį suberkite varškę ir trintą bananą.
  • Įmuškite kiaušinį, įberkite cinamoną, cukrų, vanilės ekstraktą ir druską.
  • Gerai išmaišykite, kol masė taps vienalytė.

2. Pridėkite miltų

  • Į mišinį po truputį berkite miltus.
  • Tešla turi būti pakankamai tiršta, bet ne per sausa. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų.

3. Formuokite varškėčius

  • Drėgnomis rankomis formuokite mažus, apvalius varškėčius.
  • Jei tešla lipni, rankas galite pabarstyti miltais.

4. Kepkite

  • Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus.
  • Varškėčius kepkite ant vidutinės ugnies apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos ir iškeps viduje.

Patiekimo idėjos:

Varškėčiai su bananais ir cinamonu puikiai tinka tiek šilti, tiek atvėsę. Patiekite su:

  • Graikišku jogurtu ar natūraliu jogurtu
  • Šviežiomis uogomis (avietėmis, braškėmis)
  • Klevų sirupu ar medumi
  • Pabarstykite papildomu cinamonu ar cukraus pudra

Sveikatos privalumai:

  • Varškė: puikus baltymų šaltinis, skatinantis raumenų augimą.
  • Bananai: turi daug kalio ir natūralaus saldumo, todėl galima sumažinti cukraus kiekį recepte.
  • Cinamono prieskonis: garsėja antioksidacinėmis savybėmis ir padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje.
Mano išsaugoti straipsniai