NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Picerijos atidarymas
Flying Tomato Pizza

Vilniuje – nauja vieta autentiškai itališko maisto patirčiai

Vakar Vilniaus senamiestyje žinomi ir kviestiniai svečiai rinkosi į itališko maisto restorano-picerijos „Flying Tomato Pizza“ atidarymą. Neapolietiškos picos furgonėlis, pirmasis Lietuvai pasiūlęs pasaulyje lyderiaujančiose krosnyse keptas picas, vos per metus užaugo į restoraną.

Uždarame atidarymo renginyje dalyvavo „Flying Tomato Pizza“ jau spėję pamėgti žinomi žmonės, nuomonės formuotojai, maisto tinklaraštininkai, restoranų srities verslo atstovai ir restorano draugai, padėję jam gimti.

Į atidarymo šventę atvyko maisto guru Andrius Užkalnis, atlikėjai Erica Jennings, Rokas Yan, Iveta Svilainytė-IVEL, Norbertas Liatkovskis, pianistė Ieva Dūdaitė, restoranų konsultantė, someljė Urtė Mikelevičiūtė, stilistai Viltė Kinderevičiūtė, Vainotas Jakštas, Joringis Šatas, paramos Ukrainai iniciatorius Karolis Sankauskas, kelionių apžvalgininkė Darja Chusnutdinova, radijo stoties „Power Hit Radio“ vedėja Laura Ignatovičiūtė.

Ypatingas meniu ir vardiniai patiekalai

Restoranas-picerija „Flying Tomato Pizza“ jau laukia visų vilniečių ir miesto svečių – duris lankytojams plačiai atveria šiandien. Nauja itališko maisto vieta išsiskiria specialiaisiais vardiniais patiekalais ir ypatinga ingredientų selekcija.

„Savo svečiams siūlome ne tik klasikinius itališkus skonius, bet ir unikalius, vardinius patiekalus. Skonio receptorius nustebins vardinė mūsų pica, pasta, violetinių bulvių gnocchi (itališki virtinukai), kuriuos siūlome ir virtus, ir keptus, desertas ir kokteilis. Mūsų neapolietiškas picas vilniečiai jau spėjo pamėgti. Tačiau visa itališka virtuvė – turtinga savo ingredientais ir skoniais. Todėl suteikiame galimybę čia, Vilniuje, paragauti aukštos kokybės neapolietiškų picų ir itališko maisto. Jį ruošiame su kruopščiai atrinktais produktais iš Italijos ir vietos ūkių, ir, didele meile“, – sako restorano įkūrėjas ir šefas Nikolas Oženka.

Priimtas jausis kiekvienas

Atmosfera restorane tokia pat svarbi, kaip ir maistas. „Flying Tomato Pizza“ komandos tikslas – kad kiekvienas svečias jaustųsi savas ir priimtas, lyg namie.

„Laukiame didelių kompanijų šventiniams vakarams, įsimylėjusių porų pasimatymams, atvykstančių su tėvais, vaikais, atsivedančių senelius, kolegas, ar draugus. Noriu, kad kiekvienas čia jaustųsi laisvai, gerai, jaukiai ir priimtas, būtent toks, koks yra ir taip, kaip jaučiasi tą dieną. Laukiame visų, kurie užsuks vieni – čia vieniši tikrai nesijausite“, – kviečia Nikolas.

Visus atvykusius įkūrėjas ragina pasijausti ir elgtis lyg Italijoje.

„Džiaukitės, juokitės ir dalinkitės istorijomis garsiai. Ragaukite vienas kito maistą, pasijauskite lyg tradiciniuose italų šeimos namuose, kur klegesys ir draugija šildo“, – sako šefas.

Pradžia – picos furgonėlis

Istorijos pradžia – neapolietiškos picos furgonėlis. Jį savo rankomis įsirengė Nikolas Oženka ir praėjusių metų pavasarį aplink jį subūrė picos mylėtojų bendruomenę.

Furgonėlis tapo pirmąja vieta Lietuvoje, kur buvo galima paskanauti pasaulinėje rinkoje lyderiaujančiose „Gozney Dome“  krosnyse keptų picų – net išskirtiniams Europos restoranams tuo metu jos buvo nepasiekiama svajonė.

Ambicingumo ir veržlumo nestokojančio dvidešimt penkerių Nikolo, restoraną-piceriją taip pat įsirengusio ne tik su profesionalų pagalba, bet ir savo rankomis, motyvacija visada buvo vaikystės svajonė teikti žmonėms džiaugsmą.

„Labai mėgstu laimingus žmones, gera juos matyti ir su jais bendrauti. Visada norėjau besišypsančių žmonių matyti kuo daugiau ir juos burti. Būtent laimę, kartu su gardžiu maistu, naujame restorane ir kursime“, – teigia Nikolas.

Mano išsaugoti straipsniai