NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Vilnietės keksiukai su „fūromis“ ir zombių smegenimis nepalieka abejingų(RECEPTAS)

Vilnietės keksiukai su „fūromis“ ir zombių smegenimis nepalieka abejingų(RECEPTAS)

Į rafinuotą kepinių pasaulį įsisukusi žurnalistikos studentė Greta Alksnytė (20 m.) nusprendė kurti pankiškus keksus, kurie iš toli rėkia spalvomis, iššaukiančiomis dekoracijomis ir linksmais užrašais. Jai nieko nereiškia iškepti fūros formos skanėstą ar padaryti keksą, dabintą zombio smegenimis.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

GRETA, ATEIK Į SVEČIUS!

„Visada mėgau kepti saldumynus – jau paauglystėje elgiausi kaip bobutė, kuri priruošia vaišių stalą, o atvykus svečiams, tik sėdi ir žiūri, kaip kiti valgo ir giria. Prieš gerus metus suvokiau, kad labiausiai patinka darbuotis su proginiais keksiukais ir išskirtinėmis jų dekoracijomis. Vienuoliktam sesutės gimtadieniui prikepiau skanėstų lėlių „Monster High“ tema. Tėčiui jubiliejaus proga paruošiau keksų su jo mėgstamais futbolo atributais. Teta liko sužavėta ir savo įmonės baliui užsakė gaminių su darbuotojų vardais, kuriems taip patiko idėja, kad gavau krūvą užsakymų. Nusprendžiau su kurso drauge iš to padaryti vardinių keksų versliuką. Čia ne gamyklą atidaryti, investicijos minimalios. Sukūriau pavadinimą „Puodelis pyrago“ (tai tiesioginis vertimas iš angliško keksų pavadinimo cupcake), feisbuko paskyrą ir persikrausčiau gyventi pas vaikiną. Jo virtuvė atiteko man.“

KEPTOS FŪROS IR SALDŽIOS SMEGENYS

„Užsakymai, kuriuos gaunu, neleidžia nuobodžiauti. Buhalterijos įmonė užsisakė euro formos sausainių, transporto firma – sausainių-vilkikų, vestuvininkai nori barbiškai saldžių rožyčių. Stomatologų baliui prigaminau keksų, dabintų dantimis, Helovino vakarėlių keksus išpuošiau švirkštais, zombių rankomis, net smegenimis iš rožinio kremo. Būtent žaismingumas ir crazy idėjos – mano keksų stiprybė. Juokingiausia, kad visada buvau ta, kuriai baisiai nesisekė dailė. O dabar mano sąsiuviniai pilni keksiukų eskizų. Jei nuobodi paskaita, sėdžiu autobuse ar lūkuriuoju eilėje pas gydytoją – vis piešiu. Kepinių skonis irgi labai svarbu, todėl jei bandau naują receptą, prikepu dėžę gėrybių ir pasikviečiu draugų, kurie vertina, ar skanu ir ko trūksta.“

NAKTYS SU PRIJUOSTE

„Kadangi keksų galiojimo laikas – trumpas, visus užsakymus vykdau paskutinę minutę. Tenka visą naktį virtuvėje praleisti, į lovą krintu tik penktą ryto. Gerai, jeigu viskas klojasi puikiai, o kartais nors užmušk – nestingsta kremas, nekyla tešla. Ir produktų gali pritrūkti – kiek kartų boginausi į visą parą dirbantį prekybos centrą ir pirkau papildomų ingredientų. Dar viena subtili sfera – saugiai pristatyti trapų užsakymą. Draugai jau išdresuoti vairuoti atsargiai, lėtai, staigiai nestabdyti posūkiuose. Tačiau amžinai manęs nevežios – jau laikausi teises ir ieškau taros, kurioje keksai atvyktų saugūs.“

VAIKINAS GYVENA KEPYKLOJE

(Ką apie tokį verslą sako vaikinas?) „Jis jaučiasi, lyg gyventų kepykloje. Rytą vakarą namai kvepia pyragais ir vanile, ore sukasi miltų kamuoliai. Šaldymo kamerą griežtai draudžiu naudoti namų reikmėms – ten stingsta įvairiausi glajai. Vos draugas padeda virtuvę susitvarkyti – vėl iš naujo sujaukiu. Tačiau jis žino, kad, gavusi užsakymą, jam visada iškepsiu papildomą keksiuką, be to, laukia puikus finansinis atlygis. Kas žino, gal kada nors abu iš to gyvensime, o dabartinis žaidimas prie puodų virs rimtu verslu. (Kiek kainuoja tavo keksai?) Dvylikos spalvingų, vardinių keksų rinkinys kainuoja nuo 40 litų, kaina didėja užsigeidus prabangesnio kremo, išskirtinių dekoracijų. Tačiau nebūtinai tie keksai, kurių ingredientai brangiausi – skaniausi. Neseniai gaminau veganiškus pyragėlius jubiliatei, kuri nevartoja net pieno. Rezultatas nustebino. Buvo skanu!“

NUO ORKAITĖS PRIE EROTIKOS

„Kol kas tai, ką uždirbu, investuoju į tobulėjimą: ne nagų lakus ar lūpų dažus perku kaip anksčiau, o formeles, glajų, pabarstukus, maistinius dažus. Prašau Vokietijoje gyvenančios močiutės, kad iš ten visokių gėrybių atsiųstų, nes čia pasirinkimas skurdokas. Tarkim, jei reikia vienos spalvos saldžių karoliukų, tenka pirkti bendrą pakuotę ir pincetu rankioti tokius, kokių reikia. (Tai iš ko realiai gyveni?) Savaitgaliais darbu pardavėja-konsultante sekso reikmenų parduotuvėje. (Kikena) Žinau, skamba keistai, bet aš visada mėgau iššūkius. Kuo daugiau veiklų išbandysiu, tuo geriau žinosiu, kas iš tiesų man patinka.“

Nori pasigaminti šventėms keksiukų pagal Gretos receptą? Prašom!

Reikės:

110g kambario tempera,tūros sviesto ar margarino,
110g cukraus pudros
2 kiaušinių,
1 arb. š. vanilės ekstrakto,
100g miltų,
šaukštelio kepimo miltelių,
1-2 šaukštų pieno.

Sviestinis kremas:

140g sviesto,
280g cukraus pudros,
1-2 šaukštai pieno,
Galima įdėti maistinių dažų. Jei pernelyg sudėtinga (gali nepavykti), galima pakeisti paprasta plakta grietinėle.

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Išsukite sviestą su cukraus pudra iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius, įlašinkite vanilės ekstrakto.
Sijodami suberkite miltus. Maišykite ir pilkite pieną. Tešlos konsistencija turi būti tiršta, pakabinus šaukštu, sunkiai, bet turi lašėti.
Supilkite tešlą į kepimo popierėlius iki pusės kiekviename.
Kepti 10-15min, kol parus keksiukų viršus.
Išėmus palikite atvėsti.

Kremui. Išsukite sviestą (geriausia mikseriu) kol taps purus. Įdėkite pusę kiekio cukraus pudros ir vėl išsukite. Suberkite likusią cukraus pudrą ir šaukštą pieno, jei reikia ir daugiau. Masė turi būti kreminė, šilkinė bei standi.

Įlašinkite maistinių dažų, išmaišykite šaukštu.
Paruoštą kremą užpurškite ant keksiukų. Tai geriausia daryti konditeriniu maišeliu, bet galima išsiversti ir prakirpus paprasto plastikinio maišelio kampelį.

Skanaus!

A.Kriščiūno nuotr.


Sekite Panele.lt naujienas „Facebook’e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Mano išsaugoti straipsniai