Tinklaraštininkė Rūta Pečiulienė dalinasi burnoje tirpstančių šokoladinių sausainių su rugine duona receptu!
Instagrame ją rasi @urtes_virtuvele. Mažosios dukrytės vardu instagram paskyrą pavadinusi Rūta dalinasi gardaus deserto receptu.
Rūta: ,,Jeigu šiuo metu svajojate apie greitai ir lengvai pagaminamus šokoladinius sausainius, kaip tik radote tokių sausainių receptą! Ir ne bet kokių šokoladinių, o su rugine duona, kuri sausainiams priduoda išskirtinį skonį. Pabandykite – išsikepsite kerinčio kvapo ir skonio minkštučius sausainius, o lengvai paskrudę smulkinti ruginės duonos gabaliukai priduos traškesio. Beje, tai puikus receptas išnaudoti ruginę duoną, kurios nesuvalgo šeima, tad mažinantis maisto švaistymą!“
Ingredientai:
100 g juodojo šokolado;
100 g sviesto;
100 g ruginės duonos;
2 dideli kiaušiniai;
50 g cukranendrių cukraus;
2 šaukštai miltų;
2 šaukštai kepinių kakavos.
Gaminimo eiga:
Ištirpinti šokoladą su sviestu, masei pravėsus įmušti du kiaušinius ir berti cukrų, miltus,
Kakavą. Viską gerai išmaišyti.
Elektriniu smulkintuvu susmulkinti duoną (galima ir rankomis, bet ilgiau užtruks) ir berti į prieš tai gautą masę. Viską gerai išmaišyti ar suplakti ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti apvalius sausainius (geriausia sraigės principu, konditerinio maišelio pagalba). Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių. Skanaus!