Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Maisto tinklaraštininkė Viktorija Klopova siūlo pasigaminti gardžiąją Pavlovą

Maisto tinklaraštininkė Viktorija Klopova siūlo pasigaminti gardžiąją Pavlovą

Maisto tinklaraštininkė Viktorija Klopova („Instragram“ ją rasi @gaminameirmegaujames) siūlo pasigaminti Pavlovą.

Lengva tarsi pūkas ir itin elegantiškai atrodanti pavlova – tobulas snakėstas smaližiams. Burnoje tirpstantis morengas, gardi grietinėlė ir gaivios braškės – pavlova ne veltui yra vienas populiariausių desertų pasaulyje! O ir atrodo ji tarsi meno kūrinys, todėl gali būti patiektas net patiems įnoringiausiems svečiams.

Viktorija Klopova
Viktorija Klopova
Asm. albumo nuotr.

Ingredientai:

100 g kiaušinių baltymų

200 g cukraus

1 šaukštas kukurūzų krakmolo

1⁄2 šaukštelio citrinų sulčių

200cg maskarponės sūrio

200cg grietinėlės (30-35% riebumo)

20 g cukraus pudros

Braškės

Mėtos lapeliai papuošimui

Pavlova
Pavlova
Asm. albumo nuotr.

Gaminimo eiga:

Puode sumaišome kiaušinio baltymus su cukrumi. Puodą pastatome ant garų vonelės ir šildome masę iki 60 laipsnių, nuolat maišome. Kuomet pasiekiama reikiama temperatūra, puodą nuimame nuo garų vonelės ir pasiruošiame plakti masę. Plakame 7-8 minutes iki blizgios, standžios, baltos masės. Tuomet į masę atsargiai įmaišome krakmolą ir supilame citrinos sultis. Ant kepimo popieriaus formuojame vieną didelį arba kelis mažesnius morengo „blynus“. Svarbu, kad morengo krašteliai būtų aukštesni, o viduje būtų suformuotas įdubimas kremui.

Vėliau įkaitiname orkaitę iki 140 laipsnių. Dedame morengą ir iš karto kaitrą sumažiname iki 90 laipsnių. Taip, nepraveriant orkaitės, džioviname morengą 1,5 valandos. Tuomet išjungiame kaitrą, atidarome orkaitės dureles ir leidžiame morengui atvėsti orkaitėje. 

Kremui suplakti naudojame maskarponę, grietinėlę ir cukraus pudrą. Gautą kremą sudedame ant morengo. Braškes supjaustome norimo dydžio kubeliais ir sudedame ant kremo. Papuošiame mėtos lapeliais. 

Patarimas: šį desertą geriausia gaminti tą pačią dieną, kai jis bus valgomas.

Mano išsaugoti straipsniai