JUS PASITINKA ATSINAUJINUSI PANELĖ
Maisto tinklaraštininkė Margarita Kislova siūlo receptą savaitgaliui: smidrai su olandišku padažu ir priedais

Maisto tinklaraštininkė Margarita Kislova siūlo receptą savaitgaliui: smidrai su olandišku padažu ir priedais

Maisto tinklaraštininkė Margarita Kislova („Instragram“ ją rasi @kavalgysim) siūlo pasigaminti gardžius smidrus su olandišku padažu ir priedais.

Smidras – daržovė, gausiai apdovanota vitaminais bei mineralais, folio rūgštimi. Bene svarbiausia folio rūgšties funkcija yra gerinti smegenų funkciją bei protinę ir emocinę sveikatą.

Ingredientai (2 porcijos):

Smidrai:

300 g smidrų

1 česnako skiltelė

1 v. š. alyvuogių aliejaus

1 v. š. sviesto

Druska

Pipirai

Priedai:

Be lukšto virti kiaušiniai

Prosciutto kumpis arba sūdyta/rūkyta lašiša

Skrudinta duona

Daigai

Olandiškas padažas:

100 g sviesto

2 tryniai (L dydžio kiaušinių)

Šlakelis citrinos sulčių

Žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės

Druska

Pora šaukštų grietinėlės (jei padažas per tirštas)

Žiupsnelis maltų kajeno paprikų (nebūtinai)

Gaminimo eiga:

Pirmiausiai reikia pasiruošti olandišką padažą. Ištirpinti sviestą. Kiaušinių trynius su citrinos sultimis plakti šluotele apie minutę. Tuomet, pastoviai maišant, maža srovele į plakinį supilti dar karštą sviestą. Padažas turi gautis tirštas. Jei norima skystesnio – galima įpilti šaukštą grietinėlės. Tuomet pagal skonį berti druskos, tarkuotos citrinos žievelės, maltų kajeno paprikų. Jei namuose yra trintuvas, procesą galima atlikti su juo – taip bus žymiai paprasčiau ir mažiau galimybių riebalo atsiskyrimui. Pasigaminus daugiau padažo, galima supilstyti jį į silikonines formeles, užšaldyti, o vėliau, išėmus iš formelių, padažo gabaliukus sudėti į sandarią dėžutę ar maišelį saugojimui. Kitą kartą prireikus padažo, teliks tik išsitraukti reikiamą kiekį kubelių ir atitirpinti ar pašildyti garų vonelėje ar pastoviai maišant ant labai mažos ugnies.

Kuomet padažas jau pagamintas – laikas imtis smidrų. Pirmiausia reikia nulaužti kelis centimetrus smidrų koto – jo neprireiks. Likusią dalį supjaustyti į kelias dalis ir pavirti pasūdytame vandenyje 5-10 minučių, iki kol jie suminkštės, tačiau dar bus likę šiek tiek traškumo. Tuomet išimti ir iš karto perkelti į dubenį su vandeniu ir ledukais. Prieš patiekimą apvirtus smidrus reiktų pakepinti ant aliejaus su sviestu, druska, pipirais ir smulkintu česnaku. Galiausiai reikia paruošti be lukšto virtus kiaušinius. Tada į lėkštę dėti šiltus smidrus, vytintą mėsą arba lašišą, skrudintos duonos juosteles bei išvirtus kiaušinius. Apšlakstyti olandišku padažu ir pabarstyti daigais.

Mano išsaugoti straipsniai