Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
oro gruzdintuvė kaina
Karšto oro gruzdintuvė / Shutterstock

3 patarimai, kaip efektyviai išvalyti oro gruzdintuvę

Oro gruzdintuvė (angl. air fryer) – nepakeičiamas pagalbininkas virtuvėje, leidžiantis greitai ir sveikiau paruošti traškius patiekalus be gausaus aliejaus. Tačiau, kaip ir bet kuris kitas buitinės technikos prietaisas, ji reikalauja reguliarios priežiūros. Ant sienelių ir grotelių greitai kaupiasi riebalai, maisto likučiai bei pridegimai, kurie gali paveikti ne tik skonį, bet ir prietaiso veikimą.


1. Išardykite ir plaukite dalimis

Po kiekvieno naudojimo leiskite gruzdintuvei atvėsti, tuomet išimkite krepšelį ir groteles. Šias dalis galima plauti indaplovėje arba šiltame vandenyje su trupučiu indų ploviklio. Jei riebalai stipriai prikibę, palaikykite jas pamirkytas 10–15 minučių. Taip išvengsite ilgo šveitimo ir apsaugosite paviršių nuo pažeidimų.

karšto oro gruzdintuvė
Karšto oro gruzdintuvė / Shutterstock

2. Naudokite švelnius valiklius ir kempinėles

Vidinę prietaiso dalį valykite tik minkšta kempinėle ar mikropluošto šluoste. Venkite šiurkščių šveistukų ir agresyvių chemikalų – jie gali pažeisti nepridegantį paviršių. Puikiai tinka šiltas vanduo su keliais lašais indų ploviklio arba natūrali priemonė – acto tirpalas (1:1 su vandeniu).


3. Nepamirškite ventiliatoriaus ir išorės

Oro gruzdintuvės viršuje esantis ventiliatorius kartais taip pat surenka riebalų garus. Atsargiai nuvalykite jį sudrėkinta šluoste, tačiau venkite vandens pertekliaus, kad nesugadintumėte elektros dalių. Išorinę dalį pakanka pavalyti drėgna šluoste ir nusausinti.

Mano išsaugoti straipsniai