Ciberžolės arbata
Ciberžolė

Įberkite žiupsnelį šio prieskonio į kokteilį ir imunitetas taps daug stipresnis

Ruduo ir žiema – tai laikotarpis, kai mūsų imunitetas dažnai susilpnėja. Peršalimai, nuovargis, vitaminų trūkumas – visa tai gali užklupti netikėtai. Tačiau yra paprastas ir natūralus būdas sustiprinti organizmo apsaugą: tereikia į savo kokteilį įberti vos žiupsnelį ciberžolės.

Kodėl ciberžolė tokia naudinga?

Ciberžolė – ryškiai geltonas prieskonis, plačiai naudojamas Rytų virtuvėje ir medicinoje. Pagrindinė jos veiklioji medžiaga kurkuminas pasižymi:

  • priešuždegiminėmis savybėmis,
  • stipriu antioksidaciniu poveikiu,
  • imunitetą stiprinančiu efektu.

Reguliariai vartojant ciberžolę, organizmas tampa atsparesnis infekcijoms, pagerėja virškinimas, o kūnas gauna natūralią apsaugą nuo laisvųjų radikalų.

kurkuma
Ciberžolė / Shutterstock

Kaip naudoti ciberžolę kokteiliuose?

Vos žiupsnelis (apie 1/3 arbatinio šaukštelio) ciberžolės suteiks jūsų kokteiliui:

  • šiltą, šiek tiek aitroką skonį,
  • gražią auksinę spalvą,
  • naudingų medžiagų visai dienai.

Kad ciberžolė būtų dar efektyvesnė, rekomenduojama ją vartoti kartu su juodaisiais pipirais – taip kurkuminas geriau pasisavinamas.

Imunitetą stiprinantis kokteilio receptas

Reikės:

  • 1 stiklinės augalinio pieno (pvz., migdolų ar kokosų),
  • 1 banano,
  • 1 apelsino sulčių,
  • 1/3 a. š. ciberžolės,
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
  • 1 a. š. medaus arba klevų sirupo.

Gaminimas:

  1. Sudėkite visus ingredientus į blenderį.
  2. Plakite iki vientisos masės.
  3. Patiekite iš karto ir mėgaukitės šiltu, energijos suteikiančiu skoniu.