Svogūnų lukštuose gausu antioksidantų, vitaminų bei mineralų, todėl jų panaudojimo būdų yra kur kas daugiau, nei manote.
vitaminai
Naujausias
Vėstantys orai ir trumpėjančios dienos neišvengiamai veikia mūsų organizmą. Rudens sezonu imunitetas silpsta, dažniau užklumpa peršalimai, o nuotaika kartais prastėja.
Vitaminas B12 yra itin svarbus moterims po 30–40 metų, nes padeda palaikyti normalų energijos lygį ir nervų sistemos veiklą.
Arbūzą sudaro net apie 90–92 % vandens, todėl tai vienas geriausių vaisių vasaros drėgmės balansui palaikyti.
Raudonieji serbentai – tai ne tik gaivus vasaros skonis, bet ir tikra vitaminų bomba, kurią dažnas sodininkas randa savo darže liepos–rugpjūčio mėnesiais.
Sveikata prasideda nuo tinkamos mitybos ir vitaminų balanso. Deja, daugeliui moterų trūksta svarbių vitaminų, kurie lemia energiją, odos, plaukų ir nagų būklę bei bendrą savijautą.
Lapiniai kopūstai pastaraisiais metais tapo tikra sveikos mitybos žvaigžde. Jie kupini vitaminų, mineralų ir antioksidantų, o dėl savo tvirto lapo puikiai tinka įvairiems patiekalams – nuo kokteilių iki sriubų.
Cukinijos – viena universaliausių daržovių vasaros ir rudens virtuvėje. Jos ne tik lengvai paruošiamos, bet ir yra mažai kaloringos, turtingos skaidulų bei vitaminų. Iš jų galima pagaminti tiek lengvus užkandžius, tiek gardžius pagrindinius patiekalus ar net desertus.
Be grožio procedūrų, ricinos aliejus turi ir kitų sveikatai naudingų savybių. Žinoma, jį naudoti vidiniam vartojimui reikia atsargiai ir tik pasitarus su gydytoju – ypač dėl vidurius laisvinančio poveikio.
Kiaušiniai yra vienas universaliausių produktų kulinarijoje, o tinkamai juos ruošiant – itin vertingas maistas, gausus lengvai įsisavinamų baltymų ir organizmui reikalingų vitaminų.
Nors vasarą netrūksta šviežių sezoninių vaisių ir daržovių, o saulė lepina dažniau, su amžiumi žmogaus organizmas dėl lėtėjančių virškinimo procesų, sumažėjusio apetito ir kitų fiziologinių pokyčių gali prasčiau įsisavinti naudingas maistines medžiagas.
Avietės – ne tik skanus ir aromatingas vasaros uogas, bet ir tikras vitaminų, mineralų bei antioksidantų lobynas. Šios mažos, raudonos uogos puikiai tinka tiek šviežios, tiek džiovintos ar naudojamos įvairiuose patiekaluose. Be to, avietės turi daugybę naudingų savybių, kurios gali pagerinti mūsų sveikatą ir savijautą.