Plaukų slinkimas – tai problema, kurią bent kartą gyvenime patiria daugelis. Kai kuriais atvejais tai natūralus sezoninis reiškinys (ypač rudenį ar pavasarį), tačiau jei plaukai pradeda retėti vis labiau, o šukuojantis pastebite vis daugiau sruogų – metas sunerimti.
vitaminai
Naujausias
Vitaminai grožiui - realybė. Kad oda būtų sveika, atrodytų jaunatviškai ir spindėtų, labai svarbu ne tik ją prižiūrėti, bet ir pasirūpinti visais organizmui reikalingais vitaminais.
Šiuolaikinė moteris – aktyvi, veikli, daug pasiekianti ir... dažnai pavargusi. Nuolatinis stresas, oro tarša, netaisyklinga mityba ir miego trūkumas daro savo – veide greičiau atsiranda raukšlelės, oda praranda elastingumą, o energijos lygis krinta.
Amžėjimo procesas yra natūralus, tačiau vis dažniau kalbama apie tai, kaip gyvenimo būdas, mityba ir kasdieniai įpročiai gali jį sulėtinti.
Alijošius – tai vienas universaliausių augalų pasaulyje, žinomas jau nuo senovės dėl savo gydomųjų ir grožio puoselėjimo savybių. Šis storas, sultingas lapas slepia ne tik drėgmę, bet ir gausybę vertingų vitaminų, mineralų bei antioksidantų.
Jei turite katę, tikriausiai žinote: suduoti vaistą – tarsi laimėti loteriją. Vieni bando slėpti tabletę maiste, kiti vilioja skanukais, o kai kurie net susitaiko, kad „nepavyks šįkart“.
Bėgant metams, moters organizmas keičiasi – keičiasi ir jo poreikiai. Po 50 metų ypač svarbu rūpintis ne tik aktyviu gyvenimo būdu ir subalansuota mityba, bet ir atidžiau stebėti, ar organizmui netrūksta svarbiausių vitaminų.
Smidrai, arba kitaip – šparagai, Lietuvoje tampa vis populiaresni, ypač šiltuoju metų laiku. Šios žaliosios daržovės ne tik puošia lėkštę elegancija, bet ir stebina nauda sveikatai: juose gausu vitaminų A, C, K, folio rūgšties ir antioksidantų. Vienas skaniausių būdų mėgautis šparagais – juos kepti, nes tokiu būdu išsaugomas jų traškumas ir išryškinamas natūralus skonis.
Bananai – skanūs, maistingi ir patogūs užkandžiai, kuriuos renkasi tiek sportuojantys, tiek skubantys rytais, tiek vaikai ar senjorai. Juose gausu kalio, vitaminų, skaidulų, tačiau jų poveikis organizmui priklauso nuo to, kada juos valgome, su kuo deriname ir kokie mūsų mitybos tikslai.
Įžengus į garbingą 70-ies metų ribą, moters organizmas ima keistis dar sparčiau: lėtėja medžiagų apykaita, mažėja raumenų masė, silpnėja kaulai, keičiasi hormonų pusiausvyra.
Kai kurios vaistažolės (pvz., margainis, ciberžolė, kiaulpienė) gali turėti teigiamą poveikį kepenims, bet jos neturėtų būti pagrindinis gydymo būdas.
Pupelės – tai ne tik sotus, bet ir itin maistingas maisto produktas, gausus baltymų, skaidulų, geležies bei vitaminų. Tačiau daugelis vengia jų gaminti namuose vien dėl nežinojimo: kiek gi iš tikrųjų reikia virti pupeles, kad jos būtų skanios, bet neištižtų?