Burokėlių ir žirnelių salotos
Burokėlių ir žirnelių salotos

Burokėlių mišrainė su svogūnais: močiutės receptas, kurį visi giria

Šaltuoju metų laiku ypač norisi sveikų ir sočių užkandžių, kurie papildytų organizmą vitaminais. Vienas iš paprasčiausių, bet kartu labai gardžių pasirinkimų – burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai. Ji ne tik suteikia spalvų žiemos stalui, bet ir yra puikus garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų ar tiesiog su juoda duona.

Reikės:

  • 2 kg virtų arba keptų burokėlių,
  • 500 g svogūnų,
  • 200 ml aliejaus,
  • 150 ml acto (6 %),
  • 150 g cukraus,
  • 2 valg. š. druskos,
  • 1 arbat. š. maltų pipirų.

Gaminimas:

  1. Paruoškite burokėlius. Išvirkite juos su lupena arba iškepkite orkaitėje – taip išsaugosite daugiau skonio. Atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
  2. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais. Jei norite švelnesnio skonio, galite juos trumpai apvirti karštame vandenyje arba pakepinti aliejuje.
  3. Sumaišykite daržoves. Į didelį puodą sudėkite burokėlius ir svogūnus, užberkite druskos, cukraus, pipirų. Supilkite aliejų ir actą.
  4. Pakaitinkite. Mišinį kaitinkite ant nedidelės ugnies apie 20 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol daržovės sugers marinato skonį.
  5. Sukraukite į stiklainius. Karštą mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite dangtelius.
  6. Apverskite ir atvėsinkite. Stiklainius apverskite dangteliu žemyn, uždenkite rankšluosčiu ir palikite, kol visiškai atvės.
Burokėlių mišrainė žiemai / Shutterstock
Burokėlių mišrainė žiemai / Shutterstock

Ar patiko straipsnis?