Avokadų padažas
Avokadų padažas

Avokadų padažas – kreminis ir sveikas priedas prie užkandžių

Avokadai jau seniai pelnė „supermaisto“ titulą – juose gausu sveikųjų riebalų, vitaminų bei mineralų. Ne veltui jie dažnai tampa pagrindiniu ingredientu įvairiuose patiekaluose – nuo salotų iki desertų. Vienas paprasčiausių ir gardžiausių būdų mėgautis avokadu – pasigaminti kreminį padažą, kuris puikiai dera prie užkandžių, daržovių ar traškučių.

Kodėl verta rinktis avokadų padažą?

  • Sveikieji riebalai. Avokaduose gausu mononesočiųjų riebalų rūgščių, kurios padeda palaikyti širdies sveikatą.
  • Vitaminai ir mineralai. Šiame vaisiuje yra kalio, magnio, vitaminų C, E ir B grupės.
  • Natūralus kremiškumas. Avokadas pasižymi minkšta, sviestine tekstūra, todėl padažas tampa ypač švelnus.
  • Universalumas. Tinka prie daržovių, tortilijų traškučių, sumuštinių ar net mėsos patiekalų.

Paprastas avokadų padažo receptas

Ingredientai:

  • 2 prinokę avokadai,
  • 1 česnako skiltelė,
  • 2 šaukštai natūralaus jogurto arba graikiško jogurto,
  • 1–2 šaukštai laimo arba citrinos sulčių,
  • druska ir pipirai pagal skonį,
  • šiek tiek šviežių krapų ar kalendros (nebūtina).
Avokadų padažas
Avokadų padažas

Gaminimas:

  1. Avokadus nulupkite, išimkite kauliukus ir sumaišykite minkštimą su jogurtu.
  2. Įspauskite laimo ar citrinos sulčių – jos suteiks gaivumo ir neleis padažui paruduoti.
  3. Įdėkite smulkintą česnaką, pagardinkite druska bei pipirais.
  4. Viską sutrinkite trintuvu iki vientisos, kreminės konsistencijos.
  5. Jei mėgstate intensyvesnį skonį – įmaišykite šviežių žalumynų.

Su kuo patiekti avokadų padažą?

  • Daržovių lazdelių (morkų, salierų, agurkų) užkandžiams.
  • Tortilijų traškučių vakarėliui ar kino vakarui.
  • Sumuštinių ir burgerių užtepimui.
  • Keptos vištienos ar žuvies pagardinimui.

Ar patiko straipsnis?