Cukinija su faršu / Shutterstock
Cukinija su faršu / Shutterstock

Cukinija su faršu: paprastas, bet be galo gardus receptas

Kai vasarą sode sunoksta cukinijos, o rudenį jos nusėda tarp mūsų atsargų, norisi išbandyti kažką naujo, bet kartu paprasto. Šis receptas – tikras atradimas. Sultinga cukinija, kvapnus įdaras su faršu ir lydytu sūriu – viskas, ko reikia jaukiems pietums. Tai tas patiekalas, kurį valgys ir mažieji, ir suaugusieji.

Ingredientai:

  • 2 vidutinės cukinijos
  • 300 g maltos mėsos (kiaulienos, vištienos ar jautienos – pagal skonį)
  • 1 mažas svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 nedidelis pomidoras arba 2 šaukštai pomidorų padažo
  • 1 kiaušinis
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 šaukštas aliejaus
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • Žiupsnelis džiovintų raudonėlių ar baziliko

Paruošimo laikas: 40 minučių
Virtuvės tipas: lietuviška

Cukinija su faršu / Shutterstock
Cukinija su faršu / Shutterstock

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite cukinijas.
    Cukinijas nuplaukite, perpjaukite išilgai ir išskobkite vidų, kad liktų vietos įdarui. Nesupjaustykite per plonai – kad kepant nesukristų.
  2. Pasiruoškite įdarą.
    Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintą svogūną ir česnaką, trumpai pakepinkite. Sudėkite faršą, įberkite druskos, pipirų, raudonėlio. Kepkite, kol mėsa apskrus. Tuomet įmaišykite pomidorų padažą ir trumpai patroškinkite.
  3. Formuokite.
    Į faršo masę įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite. Įdarykite cukinijas šiuo mišiniu.
  4. Kepkite.
    Dėkite į kepimo indą, užpilkite šiek tiek vandens (apie 100 ml), kad cukinijos neišdžiūtų. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 25–30 min. Likus kelioms minutėms iki pabaigos, pabarstykite sūriu ir leiskite jam gražiai išsilydyti.
  5. Patiekimas.
    Patiekite šiltas, pagardintas šviežiomis žolelėmis ar grietinės šaukštu. Puikiai dera su ryžiais ar virtomis bulvėmis.