NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
pyrago receptas
Citrininis pyragas

Dienos receptas: citrininis pyragas

Citrininis pyragas – tai gaivus, lengvas ir ypatingai gardus desertas, kuris sužavės tiek jūsų šeimą, tiek svečius. Jo subtilus rūgštumas iš šviežių citrinų puikiai derės su saldžia glajaus nata, o puri tešla tiesiog tirps burnoje. Šis pyragas idealiai tinka įvairioms progoms: nuo šventinio stalo iki paprastų popiečio arbatos pertraukėlių. Be to, jo receptas nesudėtingas, tad jį pagaminti galės net ir mažiau patyrę virtuvės mėgėjai. Leiskitės į šį citrusinį skonio nuotykį ir mėgaukitės gaivaus deserto akimirkomis!

Ingredientai:

Tešlai:

  • 200 g sviesto (minkšto)
  • 150 g cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 250 g miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 citrinų žievelės (smulkiai tarkuotos)
  • 2 citrinų sultys
  • Žiupsnelis druskos

Sirupui:

  • 100 ml citrinų sulčių (iš 2 citrinų)
  • 100 g cukraus

Glajui:

  • 150 g cukraus pudros
  • 2 šaukštai citrinų sulčių

Instrukcijos:

  1. Paruoškite tešlą: įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Sviestą ir cukrų plakite iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakdami. Įmaišykite citrinų žieveles ir sultis.
  2. Sausieji ingredientai: miltus, kepimo miltelius ir druską persijokite. Po truputį įmaišykite į sviesto ir kiaušinių masę, kad susidarytų vienalytė tešla.
  3. Kepkite: supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą (apie 20 cm skersmens) ir kepkite 35-40 minučių arba kol įkišus medinį pagaliuką, jis išliks sausas.
  4. Sirupas: kol pyragas kepa, citrinų sultis ir cukrų kaitinkite nedideliame puode, kol cukrus ištirps. Kai pyragas iškeps, palikite jį šiek tiek atvėsti, tada subadykite paviršių šakute ir lėtai užpilkite citrininį sirupą, kad jis įsigertų.
  5. Glajus: cukraus pudrą sumaišykite su citrinų sultimis iki vientisos masės. Kai pyragas visiškai atvės, užpilkite glajų ant viršaus ir leiskite jam sustingti.
Mano išsaugoti straipsniai