Šis sriubos receptas yra šiltas ir jaukus būdas praleisti vakarą, gaminant drauge su šeima. Jis puikiai tiks šaltoms rudens ar žiemos dienoms.
Ingredientai:
- 2 vidutinio dydžio bulvės
- 2 morkos
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 2 salierų stiebai
- 1 česnako skiltelė
- 1 šaukštas sviesto
- 700 ml daržovių sultinio
- 200 ml grietinėlės
- 1 lauro lapas
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šviežių petražolių ar krapų papuošimui
Instrukcijos:
- Paruoškite daržoves: nulupkite ir supjaustykite bulves, morkas, svogūnus ir salierus. Smulkiai supjaustykite česnaką.
- Kepkite: dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Į jį suberkite svogūnus, salierus ir česnaką. Kepkite apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės.
- Virimas: į puodą suberkite morkas, bulves ir lauro lapą. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite ant mažos ugnies apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
- Sumaišykite: kai daržovės išvirs, išimkite lauro lapą ir naudodami trintuvą sutrinkite sriubą iki vientisos konsistencijos. Po to supilkite grietinėlę ir dar kartą lengvai pakaitinkite, bet nevirkite.
- Patiekite: sriubą pagardinkite druska, pipirais ir papuoškite smulkintomis petražolėmis ar krapais.