kreminė daržovių sriuba / Shutterstock
kreminė daržovių sriuba / Shutterstock

Kreminė daržovių sriuba, kuri privers prašyti dar vieno dubenėlio!

Šis sriubos receptas yra šiltas ir jaukus būdas praleisti vakarą, gaminant drauge su šeima. Jis puikiai tiks šaltoms rudens ar žiemos dienoms.

Ingredientai:

  • 2 vidutinio dydžio bulvės
  • 2 morkos
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 2 salierų stiebai
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 šaukštas sviesto
  • 700 ml daržovių sultinio
  • 200 ml grietinėlės
  • 1 lauro lapas
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežių petražolių ar krapų papuošimui

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite daržoves: nulupkite ir supjaustykite bulves, morkas, svogūnus ir salierus. Smulkiai supjaustykite česnaką.
  2. Kepkite: dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Į jį suberkite svogūnus, salierus ir česnaką. Kepkite apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės.
  3. Virimas: į puodą suberkite morkas, bulves ir lauro lapą. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite ant mažos ugnies apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
  4. Sumaišykite: kai daržovės išvirs, išimkite lauro lapą ir naudodami trintuvą sutrinkite sriubą iki vientisos konsistencijos. Po to supilkite grietinėlę ir dar kartą lengvai pakaitinkite, bet nevirkite.
  5. Patiekite: sriubą pagardinkite druska, pipirais ir papuoškite smulkintomis petražolėmis ar krapais.
Kreminė daržovių sriuba

Ar patiko straipsnis?