PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Desertas
Desertas

Gaivus desertas su braškėmis ir meduoliais – vos iš 3 ingredientų ir be kepimo

Ieškote greito, skanaus ir vasariškai gaivaus deserto? Šis Gamink su Audrone desertas iš vos trijų ingredientų taps tikru išsigelbėjimu, kai norisi ko nors saldaus, bet neturite daug laiko ar nenorite jungti orkaitės. Jokio kepimo, jokių sudėtingų žingsnių – tik natūralūs skoniai, lengvumas ir maloni tekstūrų kombinacija.


Greitas desertas su meduoliais, jogurtu ir braškėmis

Porcijų skaičius: 2–4 (priklausomai nuo indo dydžio)
Paruošimo laikas: 10 min. + šaldymas (nebūtinas, bet rekomenduojamas)


Reikės:

  • Meduolių (apie 6–8 vnt.)
  • Natūralaus jogurto (galima keisti grietine) – ~300 g
  • Šviežių braškių – ~200 g
Desertas
Desertas

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite meduolius.
    Dalis meduolių (apie 4–5 vnt.) supjaustykite nedideliais gabaliukais, o likusius (1–2 vnt.) sutrupinkite į smulkius trupinius – jie bus naudojami viršui papuošti.
  2. Susmulkinkite braškes.
    Braškes nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Jei norite, galite šiek tiek jų pasitrinti šakute – tai suteiks daugiau sulčių ir skonio.
  3. Formuokite desertą.
    Į taurės arba stiklinio indo dugną dėkite šaukštą jogurto. Tada sluoksniuokite:
    – meduolių gabaliukai
    – braškių sluoksnis
    – vėl šiek tiek jogurto
    – dar kartą meduoliai ir braškės
    Desertą užbaikite trupintais meduoliais viršuje – jie suteiks tekstūros ir gražų akcentą.
  4. Atvėsinkite.
    Jei turite laiko, desertą bent 30 minučių palaikykite šaldytuve – jogurtas susigers į meduolius, o braškių skonis taps dar ryškesnis.

Patarimai:

  • Norite saldžiau? Į jogurtą įmaišykite šaukštelį medaus arba šlakelį vanilės ekstrakto.
  • Vietoj braškių galite naudoti ir kitus vaisius ar uogas – puikiai tiks mėlynės, avietės ar net konservuoti persikai.
  • Grietinė suteiks riebesnės, švelnesnės tekstūros, o jogurtas – gaivesnį skonį.
Mano išsaugoti straipsniai