Šaltuoju metų laiku puodelis šiltos kakavos – tikras džiaugsmas. Šis receptas suteiks jūsų kakavai kreminio švelnumo ir šiek tiek prabangos, o pasirinktiniai priedai padės pritaikyti ją pagal jūsų skonį.
Ingredientai (1 porcijai)
- 1 puodelis pieno (galima naudoti ir augalinį, pvz., migdolų, avižų ar kokosų pieną)
- 1 valgomasis šaukštas nesaldintos kakavos miltelių
- 1–2 šaukšteliai cukraus arba kito saldiklio pagal skonį
- 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos (paryškins šokolado skonį)
- Pasirinktinai: plakta grietinėlė, šokolado drožlės, cinamonas, zefyrai
Gaminimo eiga
- Paruoškite kakavos mišinį.
Nedideliame puode sumaišykite kakavos miltelius, cukrų ir žiupsnelį druskos. Įpilkite truputį pieno (apie 2 šaukštus) ir maišykite, kol gausite tirštą, vientisą kakavos pastą. Tai padės išvengti gumulėlių. - Įpilkite likusį pieną.
Į puodą įpilkite likusį pieną ir švelniai kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami. Kaitinkite, kol pienas sušils, bet neužvirs (apie 5 minutes). - Pridėkite vanilės.
Kai kakava sušils, įpilkite vanilės ekstrakto ir dar kartą gerai išmaišykite. Tai suteiks gėrimui malonaus aromato. - Patiekite ir papuoškite.
Supilkite kakavą į puodelį. Jei norite, galite papuošti plakta grietinėle, pabarstyti šokolado drožlėmis arba cinamonu. Zefyrai taip pat suteiks papildomo jaukumo ir saldumo.
Skanaus!
Šis kakavos receptas yra paprastas, tačiau labai gardus ir lengvai pritaikomas jūsų skonio pageidavimams.