Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Įdaryta paprika
Įdarytos paprikos / Shutterstock

Įdarytos paprikos: tobulas receptas, o paslaptis slypi įdare

Įdarytos paprikos – vienas tų patiekalų, kuris daugelį grąžina į vaikystę. Kvapnios, spalvingos ir maistingos, jos tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek šventiniam stalui. Pagrindinis šio patiekalo privalumas – universalumas: įdarą galima pritaikyti pagal skonį, ar tai būtų mėsa, daržovės, kruopos ar net žuvis.

Kodėl verta gaminti įdarytas paprikas?

  • Sveika ir maistinga – paprika kupina vitamino C, antioksidantų ir skaidulų.
  • Universalus patiekalas – įdarą galima keisti pagal turimus produktus.
  • Graži išvaizda – spalvingos paprikos papuoš bet kurį stalą.
  • Lengva paruošti – užtenka kelių žingsnių, o rezultatas visada įspūdingas.

Klasikinės įdarytos paprikos su mėsa ir ryžiais

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 4 didelių paprikų
  • 300 g maltos mėsos (kiaulienos, jautienos arba vištienos)
  • 100 g virtų ryžių
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai pomidorų pastos arba konservuotų pomidorų
  • druskos, pipirų, žiupsnelis paprikos miltelių
  • šlakelis aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Paprikas nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išimkite sėklas.
  2. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite aliejuje.
  3. Sudėkite maltą mėsą, trumpai apkepkite.
  4. Įmaišykite virtus ryžius, pomidorų pastą, pagardinkite prieskoniais.
  5. Paruoštu įdaru prikimškite paprikas.
  6. Sudėkite į kepimo indą, uždenkite dangčiu ar folija.
  7. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 40 minučių.

Rezultatas: sultingos paprikos su gardžiu, kvapniu įdaru, puikiai derančios prie šviežių salotų ar bulvių košės.

Įdaryta paprika
Įdarytos paprikos / Shutterstock

Vegetariškas variantas

Įdarui vietoje mėsos naudokite virtus avinžirnius, lęšius arba bolivines balandas (kynvą). Įmaišykite daržovių – tarkuotų morkų, cukinijų ar špinatų.

Kiti įdaro variantai:

  • Su žuvimi: tinka tunas ar lašiša kartu su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
  • Su grikiais: sotus ir tradicinis lietuviškas variantas.
  • Su sūriu: varškė, feta ar mocarela suteiks lengvumo ir kremiškumo.