Jau visai netrukus švęsime vieną svarbiausių pavasario švenčių – Velykas. Todėl ir šio šeštadienio TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Vytaro ferma“ netrūks ne tik gamtos atgimimo nuotaikos, bet ir idėjų, kaip šventinį stalą paversti ypatingu. Vytaras Radzevičius dalinsis savo kulinariniais patarimais ir nuo šventinio stalo neatsiejamomis šeimos tradicijomis.

Kaip ir daugelio namuose, taip ir pas Radzevičius: Velykos – proga ne tik pabūti kartu, bet ir pasimėgauti gardžiais, laiko patikrintais patiekalais.
„Velykos – tai tokia šeimos šventė, kai mes truputį pavalgome. Nėra, ko slėpti. Todėl noriu pasiūlyti savo šeimos receptą, kurį mes ruošiame per kiekvienas Velykas“, – su šypsena veide sakys Vytaras.
Puikus kulinaras žingsnis po žingsnio parodys, kaip pasigaminti tokį šventišką patiekalą – įdarytus margučius su kumpiu, kepintais svogūnais ir žalumynais.
Anot Vytaro, tai – ne tik skanus, bet ir itin praktiškas pasirinkimas, kai po šventinio margučių dažymo jų lieka daugiau nei galima suvalgyti. Receptas – itin paprastas, todėl toks patiekalas tampa puikiu sprendimu, norint greitai ir be didelių pastangų sunaudoti likusius margučius.
O kadangi šventinis stalas neapsiriboja vien margučiais, šio šeštadienio laidoje Vytaras pademonstruos ir du silkės patiekimo variantus, kuriuos nesunkiai galima pritaikyti tiek tradiciniam, tiek modernesniam Velykų stalui.
Juk, kaip sako pats Vytaras, „lietuvio stalą per šventes sunku įsivaizduoti be silkės“! O svarbiausia, kad net ir toks klasikinis produktas gali nustebinti naujomis formomis.
Tą Vytaras kartą jau įrodė Japonijoje, kai nutarė šios žuvies skonį parodyti vietiniams. Pastarieji buvo ne tik nustebinti, bet dar ir liko labai patenkinti silkės patiekalais. Net toks paprastas produktas kaip silkė gali būti pritaikytas skirtingoms kultūroms!
Kaip paruošti Vytaro patiekalus su silke, pamatysime laidoje. O vienu receptu jis dalijasi jau dabar.

Silkė su džiovintais baravykais ir alyvuogių aliejumi
Ingredientai:
- 300 g silkės filė;
- 30 g džiovintų baravykų;
- 1 svogūno;
- 3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga
Džiovintus baravykus trumpai apvirkite ir smulkiai supjaustykite. Supjaustykite svogūnus. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūnus ir kepkite iki minkštumo. Sudėkite baravykus į keptuvę su svogūnais ir šiek tiek pakepinkite kartu. Gautą mišinį sudėkite ant silkės. Patiekalą galima patiekti kaip užkandį – su šviežia duona arba prie virtų bulvių. Skanaus!