Jautienos troškinys – tai klasikinis, namus šiluma pripildantis patiekalas, kuris ypač tinka vėsesniems vakarams. Lėtai troškinama jautiena tampa minkšta, sultinga, o daržovės ir prieskoniai sukuria gilų, sodrų skonį. Tai patiekalas, kuris kitą dieną būna dar skanesnis.
Jautienos troškinio receptas
Ingredientai (4–6 porcijoms)
- 1 kg jautienos (mentė, sprandinė arba krūtinėlė)
- 2 svogūnai
- 2–3 morkos
- 2 skiltelės česnako
- 2 v. š. pomidorų pastos
- 700 ml jautienos sultinio (arba vandens)
- 2 lauro lapai
- 3–4 juodųjų pipirų grūdeliai
- Druska pagal skonį
- 2 v. š. aliejaus
- 1 v. š. miltų (nebūtina, tirštumui)
- Šviežių arba džiovintų čiobrelių, petražolių (pagal skonį)

Gaminimo eiga
- Mėsos paruošimas
Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu – taip mėsa gražiau apskrus. - Apkepimas
Storadugniame puode ar keptuvėje įkaitinkite aliejų. Jautieną apkepkite dalimis ant didesnės ugnies, kol gražiai paruduos. Išimkite į lėkštę. - Daržovės
Toje pačioje talpoje apkepkite smulkintus svogūnus, kol suminkštės. Sudėkite česnaką, morkas, trumpai pakepinkite. Įmaišykite pomidorų pastą ir, jei naudojate, miltus – pakepinkite dar 1 minutę. - Troškinimas
Grąžinkite mėsą į puodą, supilkite sultinį, sudėkite lauro lapus, pipirų grūdelius, žoleles. Užvirkite, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 1,5–2 valandas, kol mėsa taps minkšta. - Pabaiga
Pagardinkite druska, jei reikia – dar šiek tiek pipirais. Prieš patiekiant leiskite troškiniui pastovėti 10–15 minučių.





