Jautienos sriuba / Shutterstock
Jautienos sriuba / Shutterstock

Jautienos troškinys – minkštas, sodrus ir lėtai brandinto skonio patiekalas, kupinas geležies

Jautienos troškinys – tai klasikinis, namus šiluma pripildantis patiekalas, kuris ypač tinka vėsesniems vakarams. Lėtai troškinama jautiena tampa minkšta, sultinga, o daržovės ir prieskoniai sukuria gilų, sodrų skonį. Tai patiekalas, kuris kitą dieną būna dar skanesnis.

Jautienos troškinio receptas

Ingredientai (4–6 porcijoms)

  • 1 kg jautienos (mentė, sprandinė arba krūtinėlė)
  • 2 svogūnai
  • 2–3 morkos
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 v. š. pomidorų pastos
  • 700 ml jautienos sultinio (arba vandens)
  • 2 lauro lapai
  • 3–4 juodųjų pipirų grūdeliai
  • Druska pagal skonį
  • 2 v. š. aliejaus
  • 1 v. š. miltų (nebūtina, tirštumui)
  • Šviežių arba džiovintų čiobrelių, petražolių (pagal skonį)
Jautienos troškinys

Gaminimo eiga

  1. Mėsos paruošimas
    Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu – taip mėsa gražiau apskrus.
  2. Apkepimas
    Storadugniame puode ar keptuvėje įkaitinkite aliejų. Jautieną apkepkite dalimis ant didesnės ugnies, kol gražiai paruduos. Išimkite į lėkštę.
  3. Daržovės
    Toje pačioje talpoje apkepkite smulkintus svogūnus, kol suminkštės. Sudėkite česnaką, morkas, trumpai pakepinkite. Įmaišykite pomidorų pastą ir, jei naudojate, miltus – pakepinkite dar 1 minutę.
  4. Troškinimas
    Grąžinkite mėsą į puodą, supilkite sultinį, sudėkite lauro lapus, pipirų grūdelius, žoleles. Užvirkite, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 1,5–2 valandas, kol mėsa taps minkšta.
  5. Pabaiga
    Pagardinkite druska, jei reikia – dar šiek tiek pipirais. Prieš patiekiant leiskite troškiniui pastovėti 10–15 minučių.