Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Augalinis maistas. Ką verta apie jį žinoti?

Ką gaminti antrąją Kalėdų dieną: lengvesni receptai

Po gausių ir sočių pirmosios Kalėdų dienos vaišių, daugelis nori ko nors lengvesnio ir švelnesnio skrandžiui. Tai puiki proga išbandyti patiekalus, kurie ne tik lengvai virškinami, bet ir pilni skonio. Štai keletas idėjų, ką galite gaminti antrąją Kalėdų dieną, kad mėgautumėtės maistu be sunkumo jausmo.


Lengvas vištienos sultinys su daržovėmis

Šis sultinys puikiai tinka tiems, kurie nori šildančio ir lengvo patiekalo.

Ingredientai:

  • 300 g vištienos filė (arba likučiai nuo šventinių patiekalų)
  • 2 morkos
  • 1 poras
  • 2 saliero stiebai
  • Šiek tiek šviežių petražolių
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Į puodą įpilkite vandens ir užvirinkite. Įdėkite vištieną ir virkite apie 30 min.
  2. Supjaustykite daržoves mažais gabaliukais ir sudėkite į sultinį.
  3. Virkite, kol daržovės taps minkštos. Pagardinkite druska, pipirais ir petražolėmis.

Salotos su keptais burokėliais ir fetos sūriu

Šios salotos – puikus pasirinkimas, jei norisi lengvo, tačiau maistingo užkandžio.

Ingredientai:

  • 2 vidutinio dydžio burokėliai
  • 100 g fetos sūrio
  • Sauja špinatų arba rukolos
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas balzaminio acto
  • Saujelė graikinių riešutų

Paruošimas:

  1. Burokėlius suvyniokite į foliją ir kepkite 200 °C orkaitėje apie 45 minutes.
  2. Atvėsusius burokėlius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  3. Į lėkštę dėkite špinatus, ant jų – burokėlius, fetos sūrį ir graikinius riešutus.
  4. Užpilkite aliejų ir balzaminį actą.

Lęšių troškinys su pomidorais ir prieskoniais

Lęšių troškinys yra ne tik lengvas, bet ir labai sotus pasirinkimas.

Ingredientai:

  • 200 g raudonųjų lęšių
  • 1 skardinė smulkintų pomidorų
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelis kario miltelių
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 500 ml daržovių sultinio

Paruošimas:

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, apkepkite aliejuje iki auksinės spalvos.
  2. Sudėkite kario miltelius, pomidorus ir sultinį. Užvirinkite.
  3. Suberkite lęšius ir virkite apie 20 min., kol jie taps minkšti.

Jogurto desertas su vaisiais ir riešutais

Jei norisi kažko saldaus, šis desertas bus puikus pasirinkimas.

Ingredientai:

  • 200 g natūralaus jogurto
  • 1 bananas
  • Sauja granatų sėklų
  • Saujelė migdolų ar graikinių riešutų
  • 1 šaukštelis medaus

Paruošimas:

  1. Jogurtą sudėkite į stiklinę ar dubenėlį.
  2. Ant viršaus dėkite supjaustytą bananą, granatų sėklas ir riešutus.
  3. Užpilkite medų ir patiekite.

Cukinijų blynai be miltų

Šis lengvas patiekalas puikiai tinka vėlyviems pusryčiams arba lengvai vakarienei.

Ingredientai:

  • 2 cukinijos
  • 2 kiaušiniai
  • 3 šaukštai avižinių dribsnių
  • Šiek tiek druskos ir pipirų
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus kepimui

Paruošimas:

  1. Tarkuokite cukinijas, nuspauskite perteklinį skystį.
  2. Sumaišykite su kiaušiniais, avižiniais dribsniais ir prieskoniais.
  3. Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies iki auksinės spalvos.
Mano išsaugoti straipsniai