Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Sumuštiniai

Kepti sūrio sumuštiniai

Šis receptas – paprastas ir skanus būdas pasigaminti traškius ir skanius keptus sūrio sumuštinius. Puikiai tinka greitam užkandžiui ar lengviems pietums!

Reikės:

  • 4 riekelių mėgstamos duonos (balta, pilno grūdo, ruginė – pasirinkimas priklauso nuo jūsų skonio)
  • 2–4 riekelių sūrio (galite rinktis čederį, mocarelą, emmentalį ar kitą mėgstamą sūrį)
  • Sviesto (kambario temperatūros)

Papildomi ingredientai (nebūtina):

  • Garstyčių ar majonezo (jei norite šiek tiek kitokio skonio)
  • Pjaustytų pomidorų ar agurkų griežinėlių
  • Keptos šoninės ar kumpio

Paruošimas:

  1. Pasiruoškite duoną ir sūrį. Ant vienos duonos riekelės uždėkite norimą kiekį sūrio, kad šis padengtų paviršių. Galite dėti papildomų ingredientų, pavyzdžiui, šoninės ar pomidoro griežinėlių. Ant viršaus uždėkite antrą riekelę duonos.
  2. Aptepkite sviestu. Kiekvieną sumuštinio pusę aptepkite kambario temperatūros sviestu – tai padės sumuštiniui tapti traškiam kepant.
  3. Įkaitinkite keptuvę. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite nedidelį kiekį sviesto ar aliejaus.
  4. Kepkite sumuštinius. Įdėkite sumuštinį į keptuvę ir kepkite apie 2–3 minutes, kol apatinė pusė taps auksinės spalvos ir traški. Tada apverskite ir kepkite kitą pusę, kol sūris viduje išsilydys, o duona taps traški ir auksinė.
  5. Patiekite. Iškepę sumuštinius, išimkite juos iš keptuvės ir šiek tiek atvėsinkite. Pjaustykite per pusę ir patiekite su mėgstamu padažu ar sriuba.

Papildomi patarimai:

  • Jei norite šiek tiek pikantiško skonio, užtepkite ploną sluoksnį garstyčių ar majonezo ant vidinės duonos pusės prieš dėdami sūrį.
  • Eksperimentuokite su įvairiais sūrio tipais – maišykite juos, kad gautumėte įdomesnį skonį!

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai