Nė vienas šaltų žiemos vakarų stalas neapsieina be traškių, gardžių marinuotų agurkėlių. Jie puikiai tinka prie karštų patiekalų, ant sumuštinių, į mišraines ar tiesiog kaip užkandis. Pasigaminti juos namuose paprasta – tereikia šviežių agurkų, keleto prieskonių ir šiek tiek kantrybės.
Reikės (3 litriniams stiklainiams):
- 1,5 kg nedidelių agurkų
- 3 krapų skėčių
- 6 česnako skiltelių
- 9 juodųjų pipirų žirnelių
- 6 kvapiųjų pipirų žirnelių
- 3 lauro lapų
- 3 šaukštelių garstyčių sėklų

Marinatui:
- 1,5 l vandens
- 3 šaukštų cukraus
- 1,5 šaukšto druskos
- 120 ml 9 % acto
Gaminimo eiga:
- Agurkus nuplaukite ir pamirkykite šaltame vandenyje apie 3–4 valandas – taip jie išliks traškūs.
- Stiklainių dugne sudėkite krapų skėtelius, česnaką, pipirus, lauro lapą, garstyčių sėklas.
- Sandariai sudėkite agurkus.
- Užpilkite karštu pasūdytu ir pasaldintu vandeniu (be acto), palaikykite 10 min. ir nupilkite.
- Į gautą skystį įpilkite acto, užvirinkite dar kartą.
- Užpilkite marinatu agurkus, sandariai užsukite dangtelius.
- Apverskite stiklainius ir apklokite rankšluosčiu, palikite atvėsti.
Patarimai:
- Jei norite aštresnio skonio, įdėkite aitriosios paprikos gabalėlį.
- Norint ypatingo aromato – galima įdėti kelis juodųjų serbentų ar vyšnių lapus.
- Tokie agurkėliai skanūs jau po 3–4 savaičių, bet skaniausi tampa žiemą.