Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Vos kelis centus kainuojanti daržovė: neįtikėtina
Agurkai / Shutterstock

Labai skanūs marinuoti agurkėliai: šio recepto paprašys visi draugai!

Nė vienas šaltų žiemos vakarų stalas neapsieina be traškių, gardžių marinuotų agurkėlių. Jie puikiai tinka prie karštų patiekalų, ant sumuštinių, į mišraines ar tiesiog kaip užkandis. Pasigaminti juos namuose paprasta – tereikia šviežių agurkų, keleto prieskonių ir šiek tiek kantrybės.

Reikės (3 litriniams stiklainiams):

  • 1,5 kg nedidelių agurkų
  • 3 krapų skėčių
  • 6 česnako skiltelių
  • 9 juodųjų pipirų žirnelių
  • 6 kvapiųjų pipirų žirnelių
  • 3 lauro lapų
  • 3 šaukštelių garstyčių sėklų
Agurkų konservavimas
Shutterstock

Marinatui:

  • 1,5 l vandens
  • 3 šaukštų cukraus
  • 1,5 šaukšto druskos
  • 120 ml 9 % acto

Gaminimo eiga:

  1. Agurkus nuplaukite ir pamirkykite šaltame vandenyje apie 3–4 valandas – taip jie išliks traškūs.
  2. Stiklainių dugne sudėkite krapų skėtelius, česnaką, pipirus, lauro lapą, garstyčių sėklas.
  3. Sandariai sudėkite agurkus.
  4. Užpilkite karštu pasūdytu ir pasaldintu vandeniu (be acto), palaikykite 10 min. ir nupilkite.
  5. Į gautą skystį įpilkite acto, užvirinkite dar kartą.
  6. Užpilkite marinatu agurkus, sandariai užsukite dangtelius.
  7. Apverskite stiklainius ir apklokite rankšluosčiu, palikite atvėsti.

Patarimai:

  • Jei norite aštresnio skonio, įdėkite aitriosios paprikos gabalėlį.
  • Norint ypatingo aromato – galima įdėti kelis juodųjų serbentų ar vyšnių lapus.
  • Tokie agurkėliai skanūs jau po 3–4 savaičių, bet skaniausi tampa žiemą.

Ar patiko straipsnis?