Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Lęšių duona / Lengva virtuvė
Lęšių duona / Lengva virtuvė

Lęšių duona – sveikas ir sotus pasirinkimas

Jeigu norite išbandyti kažką naujo ir sveiko, lęšių duona – puikus variantas. Ji be miltų, be mielių, tačiau itin soti ir gardi. Tokia duona puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net prie sriubos.

Receptu dalinasi Lengva virtuvė.

Ingredientai:

  • 300 g raudonųjų lęšių
  • 2 dideli arba 3 maži kiaušiniai
  • 100 g jogurto
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 40 ml aliejaus
  • 1–1,5 valg. šaukšto maltų linų sėmenų
  • 4 g kepimo miltelių
  • Pagal skonį – prieskoniai (pvz., ciberžolė dėl geltonos spalvos, persiladas ar kiti mėgstami prieskoniai)
Lęšių duona / Lengva virtuvė
Lęšių duona / Lengva virtuvė

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite lęšius.
    Iš vakaro juos gerai perplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite brinkti per naktį.
  2. Paruoškite tešlą.
    Išbrinkusius lęšius ryte nupilkite ir supilkite į blenderį. Įmuškite kiaušinius, sudėkite jogurtą, druską, supilkite aliejų. Viską gerai sutrinkite iki vientisos masės.
  3. Papildykite priedais.
    Įmaišykite maltus linų sėmenis, kepimo miltelius ir prieskonius (jeigu naudojate). Dar kartą viską gerai išmaišykite.
  4. Kepimas.
    Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite paruoštą tešlą. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C ir kepkite apie 50–60 minučių.
  5. Patikrinkite, ar iškepė.
    Mediniu pagaliuku patikrinkite duonos vidų – jei pagaliukas lieka sausas, duona jau paruošta.
  6. Atvėsinimas.
    Geriausia duoną atvėsinti ant grotelių, tačiau jei nekantraujate – galima ragauti iškart.

Patarimai:

  • Jei norite intensyvesnio skonio, įberkite česnako granulių, kmynų ar džiovintų žolelių.
  • Jogurtą galite keisti augaliniu jogurtu – tiks ir veganams.
  • Duona puikiai tinka tiek su sūriu, tiek su daržovėmis ar užtepėlėmis.

Ar patiko straipsnis?

Mano išsaugoti straipsniai