Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Lietiniai blynai su cukinija / Lengva virtuve
Lietiniai blynai su cukinija / Lengva virtuve

Lietiniai blynai su cukinija – gardus ir sotus patiekalas

Cukinija – universali daržovė, kurią galima panaudoti ne tik troškiniams ar apkepams, bet ir blynams. Lietiniai blynai su cukinija – puikus būdas paslėpti daržoves patiekale, kurį pamėgs net vaikai. Jie gaunasi drėgni, sotūs ir labai skanūs – niekas net neįtars, kad juose yra cukinijos!

Receptu dalinasi Lengva virtuvė.

Ingredientai:

  • 600 g cukinijos
  • 400 ml pieno
  • 4 dideli arba 5 maži kiaušiniai
  • 1 nubrauktas arbatinis šaukštelis druskos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
  • 4–5 šaukštai aliejaus
  • 250 g miltų

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite cukiniją.
    Nulupkite žievelę ir sutarkuokite cukiniją smulkesne nei burokinė tarka. Tarkius atidėkite į šoną.
  2. Išplakite tešlą.
    Į dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite druską, cukrų ir viską išplakite šluotele. Supilkite pieną, suberkite miltus ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Įmaišykite cukiniją.
    Į tešlą įdėkite sutarkuotą cukiniją bei aliejų. Dar kartą išmaišykite.
  4. Leiskite pastovėti.
    Tešlą palikite apie 10 minučių – taip blynai bus dar puresni.
  5. Kepimas.
    Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi ir kepkite lietinius blynus kaip įprastai – plonai paskirstykite tešlą ir apverskite, kai apačia gražiai apskrunda.
Lietiniai blynai su cukinija / Lengva virtuve
Lietiniai blynai su cukinija / Lengva virtuve

Patarimai ir įdaro idėjos:

  • Šie blynai skanūs ir vieni, tačiau dar gardesni su įdarais.
  • Galite įdaryti varške, mėsa ar troškintomis daržovėmis.
  • Jei mėgstate išraiškingus skonius – pabandykite su vištienos kepenėlių įdaru, kuris suteikia ypatingą skonį.

Ar patiko straipsnis?

Mano išsaugoti straipsniai