Cukinija – universali daržovė, kurią galima panaudoti ne tik troškiniams ar apkepams, bet ir blynams. Lietiniai blynai su cukinija – puikus būdas paslėpti daržoves patiekale, kurį pamėgs net vaikai. Jie gaunasi drėgni, sotūs ir labai skanūs – niekas net neįtars, kad juose yra cukinijos!
Receptu dalinasi Lengva virtuvė.
Ingredientai:
- 600 g cukinijos
- 400 ml pieno
- 4 dideli arba 5 maži kiaušiniai
- 1 nubrauktas arbatinis šaukštelis druskos
- 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
- 4–5 šaukštai aliejaus
- 250 g miltų
Gaminimo eiga:
- Paruoškite cukiniją.
Nulupkite žievelę ir sutarkuokite cukiniją smulkesne nei burokinė tarka. Tarkius atidėkite į šoną. - Išplakite tešlą.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite druską, cukrų ir viską išplakite šluotele. Supilkite pieną, suberkite miltus ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. - Įmaišykite cukiniją.
Į tešlą įdėkite sutarkuotą cukiniją bei aliejų. Dar kartą išmaišykite. - Leiskite pastovėti.
Tešlą palikite apie 10 minučių – taip blynai bus dar puresni. - Kepimas.
Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi ir kepkite lietinius blynus kaip įprastai – plonai paskirstykite tešlą ir apverskite, kai apačia gražiai apskrunda.

Patarimai ir įdaro idėjos:
- Šie blynai skanūs ir vieni, tačiau dar gardesni su įdarais.
- Galite įdaryti varške, mėsa ar troškintomis daržovėmis.
- Jei mėgstate išraiškingus skonius – pabandykite su vištienos kepenėlių įdaru, kuris suteikia ypatingą skonį.