Šašlykai – kone privalomas kiekvienos vasaros atributas. Todėl dažnas iš parduotuvės neišeina neįsigijęs populiariosios kiaulienos sprandinės, pastebi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
daržovės
Naujausias
Smidrai, arba kitaip – šparagai, Lietuvoje tampa vis populiaresni, ypač šiltuoju metų laiku. Šios žaliosios daržovės ne tik puošia lėkštę elegancija, bet ir stebina nauda sveikatai: juose gausu vitaminų A, C, K, folio rūgšties ir antioksidantų. Vienas skaniausių būdų mėgautis šparagais – juos kepti, nes tokiu būdu išsaugomas jų traškumas ir išryškinamas natūralus skonis.
Birželis – tai vidurvasaris, kai dauguma daržininkų jau džiaugiasi pirmaisiais derliaus rezultatais. Tačiau jei atrodo, kad viskas jau pasėta ir nieko naujo nebepavyks užsiauginti – klystate!
Kai termometro stulpeliai pakyla virš 25 laipsnių, net didžiausi virtuvės entuziastai ieško greitų, lengvų ir gaivių patiekalų.
Pastaruoju metu vis daugiau žmonių domisi natūraliomis organizmo valymo priemonėmis, ypač po žiemos ar intensyvaus streso laikotarpių. Viena iš dažnai pamirštamų, bet itin svarbių temų – organizmo apsivalymas nuo parazitų. Nors parazitai dažnai siejami su egzotiškomis šalimis ar nešvariu maistu, iš tiesų jie gali patekti į mūsų organizmą ir per neplautas daržoves, nepakankamai termiškai apdorotą mėsą ar net per kontaktą su gyvūnais.
Daržovių garnyrai – tai ne tik spalvingas, bet ir maistingas būdas papildyti pagrindinius patiekalus. Jie gali būti lengvi ir gaivūs, kepti orkaitėje ar traškūs ant grilio, priklausomai nuo sezono ir pageidaujamo skonio.
Ieškote greitai paruošiamo, sotaus ir visai šeimai tinkančio patiekalo? Tuomet ryžių ir daržovių apkepas – puikus pasirinkimas. Tai paprastas, bet labai universalus receptas, kuriame puikiai dera skonis, maistingumas ir šiluma.
Agurkai – viena mėgstamiausių daržovių Lietuvos daržuose. Jie greitai auga, gausiai dera ir tinka tiek šviežiam vartojimui, tiek konservavimui.
Birželis daugeliui atrodo kaip vėlyvas metas sėjai – juk pagrindiniai pavasariniai darbai jau atlikti. Tačiau iš tiesų birželis – puikus antras šansas sodininkams ir daržininkams. Šiluma, ilgos dienos ir sušilusios dirvos sąlygos leidžia sėkmingai sėti nemažai daržovių ir prieskoninių žolelių, kurios spės užaugti dar iki rudens.
Vasara – tai ne tik šiluma ir saulė, bet ir intensyviausias daržo darbymetis. Kai augalai sparčiai auga, o derlius pamažu pradeda bręsti, kiekviena taupoma minutė tampa aukso vertės.
Gegužė – vienas svarbiausių mėnesių kiekvieno daržininko kalendoriuje. Nors orai jau leidžia daugiau laiko praleisti lauke, o šiluma vilioja imtis naujų sodinimo darbų, verta žinoti, kad kai kurioms daržovėms – tai paskutinis šansas patekti į jūsų lysvę.
Žiema – tai metas, kai šviežių daržovių įvairovė ribota, todėl ypač svarbu rasti būdų, kaip praturtinti mitybą vitaminais ir naudingomis medžiagomis. marinuotos ir raugintos daržovės ne tik puikiai papildo šaltuoju metu laiku vartojamus patiekalus, bet ir stiprina imuninę sistemą.