Pastaraisiais metais vegetarinė ir veganiška mityba tapo ne tik sveikatos, bet ir tvarumo siekiamybe.
daržovės
Atsitiktiniai
Lietuvos gyventojai vartoja per mažai vaisių ir daržovių: per dieną vienam žmogui rekomenduojama suvalgyti mažiausiai 400 g vaisių ir daržovių, tačiau mūsų šalyje šis skaičius vidutiniškai tesiekia apie 300 g, teigia prof. dr. Rimantas Stukas. Prasidėjus pavasariui daugelis susimąsto apie daržovių būtinybę organizmui, tačiau dažnam sunkiai sekasi jas integruoti į savo kasdienį maisto racioną. Kviečiame tai apgalvoti iš anksto!...
Žvaigždės kartais tikrai gali būti labai įnoringos. Kartais jos koncertų rengėjams pateikia tokius reikalavimų sąrašus, kad kai kurie jų norai būna sunkiai suvokiami....
Ruduo – tai metas, kai gamta dovanoja gausybę šviežių ir maistingų gėrybių, kurios padeda išlaikyti gerą sveikatą ir sustiprinti imunitetą.
Gyventi sveikiau gali atrodyti kaip didžiulis iššūkis, tačiau pokyčiai prasideda nuo mažų žingsnių. Net ir nedidelės kasdienės permainos gali padėti pagerinti savijautą ir įgyti daugiau energijos.
Perėjimas iš vasaros į rudens sezoną dažnai susijęs su padidėjusia peršalimo, gripo ir kitų infekcijų rizika. Norint išlikti sveikam rudenį, būtina rūpintis ne tik subalansuota mityba, bet ir papildomai stiprinti organizmą vitaminais.
Ruduo yra tas metų laikas, kai mūsų mitybos įpročiai natūraliai keičiasi. Dėl vėsesnio oro ir trumpėjančių dienų dažnai renkamės šiltesnius, sotesnius ir komfortiškus patiekalus.
Kai ateina šaltasis sezonas, daržovių sriubos tampa puikiu būdu ne tik sušilti, bet ir aprūpinti organizmą svarbiais vitaminais ir mineralais.